Adnan kan bli Årets ildsjel

Naaem Adnan er en av tre nominerte til å vinne prisen for Årets ildsjel.
Foto: Skjermdump/Facebook/Team Norway
Først ble Adnan Naeem tildelt prisen for Årets ildsjel i Oslo. Nå kan han også vinne den nasjonale prisen, under utdelingen på Idrettsgallaen til helgen.

Før nyttår ble politibetjent Adnan Naeem (45) ble kåret til Årets ildsjel i Oslo, ifølge Politiforum.

Naeem ble tildelt diplom og en diger blomsterbukett av tidligere snowboardkjører Silje Norendal, for innsatsen han har gjort som frivillig for Romsås idrettslag.

Tirsdag ble det offentliggjort at han også er en av tre finalister til å mota den gjeve prisen Årets ildsjel, som deles ut på Idrettsgallaen i Trondheim, 6. januar.

Sees som et godt forbilde

Naeem er nestleder i fotballstyret, sportslig leder, materiellansvarlig, og ansvarlig for jentesatsingen i klubben – i tillegg til at han sitter i kretsstyret til Norges Fotballforbund (NFF) i Oslo.

I begrunnelsen for å tildele ham prisen, beskrives Adnan som «tilgjengelig, tydelig og et godt forbilde». Det trekkes fram at han er en person ungdommene har stor respekt for og oppsøker for råd og hjelp.

«Ungdommene på Romsås forteller at Naeem er mer enn en trener, han bryr seg også om deres mentale helse og velvære. Han motiverer og er oppmerksom, og er en person de alltid kan komme til for å slå av en prat», står det i begrunnelsen.

Stort å bli en av lokalvinnerne

Naeem sier til Politiforum at han allerede syntes det var stort å bli en av de 11 lokale vinnerne.

– Jeg syntes det var stort å bli blant de 11 lokale vinnerne av Årets ildsjel. Jeg synes alle som står på og gjør en innsats for samfunnet og nærmiljøet er vinnere alle sammen. Og jeg synes det er helt rått at noen har satt seg inn i hva vi gjør, og ser hva enkeltpersoner og organisasjonen gjør. Det er veldig godt for Oslo og Groruddalen at det blir lagt merke til at det gjøres veldig mye bra her, sier han til Politiforum.

Han mener politiet som organisasjon også bør være mer til stede for ungdom over tid, for å bygge relasjoner.

– Vi kan ikke bare stikke innom en ungdomsklubb iblant og tro at det forebygger. Du må ha relasjoner over tid, sier han.