«Festen etter fasten» med nye programledere

Amir Horori, Hani Hussein og Erik Solbakken er programledere for årets «Festen etter fasten».
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Hani Hussein, Erik Solbakken og Amir Horori leder årets «Festen etter fasten» på NRK. Programlederne skal besøke flere forskjellige id-feiringer i løpet av sendingen.

For femte gang sender NRK «Festen etter fasten». I år sendes programmet på NRK1 og i NRK TV 12. april fra kl. 21.35.

Programlederne gleder seg til å vise publikum mange ulike typer feiringer av den muslimske høytiden.

Ny vri

Årets sending tar en ny vri. Programledertrioen skal dra ut og delta på ulike eid-feiringer under sendingen, være med på en skikkelig storfamiliefeiring, hvor de møte 800 feirende barn på lekeland, og besøke små vennefester som markerer den muslimske høytiden.

– Dette året skal vi ikke invitere til fest i TV-studio, men dra dit hvor festene foregår. Det skal bli moro å ta del i de ulike feiringene, og jeg er veldig spent på hva som møter oss, sier programleder Erik Solbakken.

Også Horori gleder seg til å være programleder og vise TV-seerne hvordan eid feires på ulikt vis.

– Id er en fantastisk feiring, rett og slett glede. Jeg skal få gå på mange fester. Ingen sier vel nei til fest, sier bodøværingen, som også var en av programlederne for sendingen i 2022.

– Håper å gi en god følelse

Hani Hussein har vært med på utviklingen av alle de tidligere programmene av «Festen etter fasten».

– Jeg syns det er ekstremt stas å nå få være programleder. Jeg håper programmet kan gi folk en god følelse og at folk som har feiret id hele livet, ser en del av sitt liv på TV, sier Hussein, som også selv i alle år har feiret id med familien.

Marokkansk mat og fokus på brobygging

Årets kokk, Jamilla El Haddaoui skal trylle frem de deiligste marokkanske festrettene under sendingen.

Hun i har røtter fra Marokko, har over 50.000 følgere på Instagram og er aktuell med sin første kokebok. Kokken skal servere marokkansk id-frokost, middag og dessert med den obligatoriske mynteteen.

Noman Mubashir er prosjektleder for årets «Festen etter fasten» og har tidligere vært programleder for sendingen.

– I år har vi fokus på brobygging. «Festen etter fasten» er et program for alle. Mange muslimer feirer jul. Da er det hyggelig at ikke-muslimer også er med på å feire id. På denne måten blir vi bedre kjent med hverandre og fordommer forsvinner eller utfordres. Det trenger vi sårt, sier prosjektlederen.