Førsteamanuesis Ezat fikk UiT-pris

Førsteamanuensis Mohamed M. Ezat ble en av årets vinnere av UiT-prisene.
Foto: Christian Halvorsen/UiT
Under Årsfest-seremonien ble seks UiT-priser delt ut til dyktige forskere og undervisere ved universitetet. Prisene belønnes med diplom og 100.000 kroner.

Hvert år deler UiT ut priser i ulike kategorier, og denne gang skjedde det i regi av Årsfest-seremonien ved UiT Tromsø.

UiT-prisene er en annerkjennelse som skal stimulere til økt innsats, være til inspirasjon for prisvinnerne og deres fagmiljø, og støtte opp under gjeldende strategi og strategiske satsingsområder for universitetet, ifølge en pressemelding.

En av vinnerne ble førsteamanuensis Mohammed M. Ezat, som ble kåret til “årets yngre forsker”.

Ezat jobber til vanlig på Institutt for geovitenskap ved Fakultetet for naturvitenskap og teknologi. Han er publisert som førsteforfatter og er allerede internasjonalt anerkjent, og har jobbet med et prosjekt som omhandler klimaendringene i Arktis og polarområdene.

– Ezat samarbeider med mange andre institusjoner og dedikerer også mye til studentene gjennom veiledning. Ezat er en verdig vinner av prisen til yngre forsker, for sitt engasjement og for alt han gir til sitt fagmiljø, ifølge pressemeldingen.

Fakta om UiT-prisene:

Styret ved UiT Norges arktiske universitet deler hvert år ut priser i en rekke kategorier.

Årlig deles det ut priser for innovativ formidling, Forsknings- og utviklingsprisen, Innovasjonsprisen, Pris til yngre forsker og Utdanningsprisen.

Hvert annet år deler styret ut: Likestillings- og mangfoldsprisen og Arbeids- og studentmiljøprisen.

(Kilde: uit.no)