- Voksenopplæringselever leste personlige tekster - 12.12.2024
- Vil ha hurtigspor i hele landet - 12.12.2024
- Undersøkelse: Nordmenn skeptiske til innvandrere som er kritiske til Norge - 11.12.2024
39-åringen er født i Etiopia, og kom til Norge i 2010. Allerede på asylmottaket begynte hun som frivillig, ifølge NRK.
Da Zewunde flyttet til Gjøvik, ble hun sentral i etableringen av Aktivt liv for innvandrere i Norge (ALFIN). Organisasjonen tilbyr språkhjelp, datakurs og leksehjelp til innvandrere, i tillegg til øvelseskjøring. Hun har også startet Barns’ Eden, en organisasjon som støtter foreldre med barn med spesielle behov.
– Som frivillig lærer jeg mye, det er som en skole. Også ser du at folk blir glad når du gir noe til andre. Det vil jeg lære barna mine, sier hun i en pressemelding.
– Integreringsfremmende innsats
Juryen trekker frem hennes mangeårige og varierte engasjement, og brobygging.
– Zewude har gjort en viktig innsats for å fremme integrering og inkludering blant innvandrere i lokalsamfunn ulike steder i landet. Hun har vært sentral i etableringen av Aktivt liv for innvandrere i Norge. Organisasjonen tilbyr språkhjelp, datakurs og leksehjelp til innvandrere, i tillegg til øvelseskjøring. Ileni har også startet Barns’ Eden, en organisasjon som støtter foreldre med barn som har spesielle behov. Gjennom initiativene har hun fått på plass samarbeid med andre lokale organisasjoner og aktører, som for eksempel Gjøvik kunst- og kulturskole.
Utdeligen av prisen skal foregå på Frivillighetens dag 5. desember av kultur- og likestillingsminister, Lubna Jaffery.
– Jeg oppfordrer alle til å være med på å hylle disse flotte finalistene til Frivillighetsprisen gjennom å stemme. Uten dem, og alle andre frivillige, hadde Norge vært et fattigere land, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.