Etterlyser flere kunnskapsrike stemmer i rasismedebatten

Ifølge anken har UiO utsatt mannen for en sammenhengende diskriminering av varierende art i løpet av hans tid på universitetet

Rasismedebatt. — I Norge krever det vanligvis mye å bli ekspert på noe. Unntaket er innvandringspolitikk. Vi trenger at flere kunnskapsrike folk er aktive her, sa Ketil Raknes, på rasismedebatt ved Universitetet i Oslo nylig.

Tirsdag 25. februar mellom klokken 18 og 20 gjennomføres det mye omtalte debattmøtet om Frode Hellands bok Rasismens retorikk av Vitenskapsteoretisk forum ved NTNU.

Helland er dekan ved Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo (UiO) og professor i nordisk litteraturvitenskap. Mandag morgen var et knippe mennesker samlet i Georg Morgenstiernes hus på Blindern for å delta på et tilsvarende møte. Dette la muligens stemningen for hvordan møtet på NTNU vil gå.

Det har vært mye debatt om Hellands bok den siste tiden, særlig i Morgenbladet, og Khrono var til stede på møtet ved UiO for å finne ut hva som har gjort denne boken så kontroversiell.

Her kan du lese et referat fra debatten:

https://khrono.no/etterlyser-flere-kunnskapsrike-stemmer-i-rasismedebatten/464336.