– Hent sårbare flyktninger fra Hellas og redd Refstad transittmottak fra nedleggelse

Homofile og lesbiske har det ofte vanskelig på asylmottak. Men alt for få kjenner sine rettigheter og vet hva de skal gjøre når de blir utsatt for overgrep og trakassering, mener innsenderen
Foto: Casey Muir-Taylor
I stedet for å legge ned Refstad, Oslos eneste mottak, den 31. august, bør vi ta imot sårbare flyktninger fra Hellas og behandle asylsøknadene her.

Nylig er det blitt kjent at Refstad transittmottak skal legges ned over sommeren.

Som frivillig for barn og unge på Refstad de siste seks årene, kan jeg bekrefte at Refstad er et mottak med kompetente og dyktige ansatte, skriver Anders Sørlien i et innlegg.

Det er derfor et tap for alle når mottaket nå stenger over sommeren. Ikke bare er det synd for byen og lokalsamfunnet, som uten mottaket på Refstad blir et fattigere og mindre fargerikt sted. Det er synd fordi mange dyktige ansatte mister jobbene sine. Og det er synd fordi man mister et frivillig engasjement man har brukt flere år på bygge opp.

Samtidig vet vi nå altfor godt hvordan situasjonen er i flyktningleirene på de greske øyene. Aller verst er det trolig i Moria-leiren på Lesvos, der 20 000 mennesker er stuet sammen på et område beregnet på 3000

Les hehe saken i Vårt Oslo.