Skuespiller med kraftsalve mot Frp-politikers utspill

Skuespilleren Per Kjerstad kommer med et kraftig motinnlegg overfor tidligere justisminister Per Willy Amundsen (bildet) på Facebook.
– For en forbanna "knallis" du er, skriver skuespiller Per Kjerstad i en kommentar til Frp-politiker Per-Willy Amundsen.

I innlegget kaller han Amundsen for “knallis”, et uttrykk med opphav i nord-norsk dialekt, og som brukes på folk som mangler normal folkeskikk og har problemer med å omgås andre mennesker.

Nettavisen iHarstad var først til å omtale saken.

Reaksjonen kom etter Amundsens Facebook-post, tittulert «Blir «svarte» oftere stoppet på gaten»:

«Selvfølgelig. Hvem er det som driver med gjeng- og ungdomskriminalitet i Oslo? Politiet må få lov til å gjøre jobben sin. Det er ikke etnisk norske ungdommer som skaper problemene i hovedstaden. Hvis det skal kalles «rasisme», så er kun en oppskrift på å motarbeide politiet i deres arbeid på vegne av oss alle.»

Sterke reaksjoner

Tilsvaret fra Kjerstad er slettet fra Facebook, men lagt ut som screencap flere steder på sosiale medier.

Slik var tilsvaret fra Kjerstad under innlegget til Frp-politikeren.
Foto : Skjermdump/Facebook

Over 900 har kommentert innlegget, og flere har reagert kraftig, ifølge Nettavisen. En av disse er skuespilleren Per Kjerstad:

«Haha. Fy fan for en forbanna knallis du er. Når man tenkte at noen umulig kunne synke lavere ned i idiot-myra enn du allerede har gjort, så legger du altså ut den her hestkukmeldinga av alle hestkukmeldinger. Jeg skjemmes langt fan inn i sjela fordi jeg er født på sykehuset i samme by som du er fra, din populistiske knehane-kuk av en liksom-politiker», skriver han.

– Radikale venstres fremgangsmåte

Kjerstad kaller overfor Nettavisen tonen i tilsvaret og tilsvaret for “humor”. Samtidig mener han at generaliserende og dårlig skjulte rasistiske innlegg fra høytstående politikere får stå uimotsagt, av folk og av pressen.

– Jeg synes for øvrig det er bemerkelsesverdig at politiske parti, særlig fra ytre høyre, skal få definere hva rasisme er og i tillegg fornekte at det finnes i Norge.

Amundsen forteller at han ikke er overrasket over meldingen.

Frp-politiker Per Willy Amundsen er ikke overrasket på reaksjonen på utspillet sitt

– Dette er del av de radikale venstres fremgangsmåte. De som ikke er enig med de som er «rett-tenkende» skal henges ut. Målet er selvfølgelig å stilne legitim kritikk ved å gjøre det så ubehagelig som mulig å stå frem med meninger som jeg gjør, sier han til Nettavisen.