Brosteinprisen til artikkelserie om papirløse immigranter

Artikkelserien ”De papirløse” ble publisert ved årsskiftet 2007/08 og ble en viktig referanse for politikere, humanitære organisasjoner og publikum i spørsmål om papirløse immigranter.

– De tre prisvinnerne har gjort et dokumentasjons- og formidlingsarbeid som vil bli stående som et viktig veiskille i norsk bevissthet om papirløse. Vi kan ikke lengre opptre som om de papirløse ikke finnes, ingen kan overse de grunnleggende menneskelige behov som er udekket tilstede. På en forbilledlig måte har prisvinnerne gitt oss, leserne, kunnskap og nærhet i møte med papirløses situasjon, heter det i begrunnelsen for pristildelingen fra Kirkens Bymisjon.

– Respekten for det sårbare menneskets komplekse livssituasjon, blir ofte borte i tabloide medieoppslag. Derfor trenger vi en presse som tar seg tid og råd til å gå i dybden, som formidler både enkeltfortellinger og sammenhenger på en ærlig og menneskelig måte, slik de tre prisvinnerne gjør med denne serien, sier generalsekretær i Kirkens Bymisjon Sturla J. Stålsett.

Brosteinprisen gis fra Kirkens Bymisjon til mennesker som synliggjør vanskelige liv, formidler håp og gir oss som samfunn redskaper til å bekjempe nød i storbyen.
Prisen er en brosteinskulptur, et grafisk trykk og diplom.