Brannvernsvideo for innvandrere

Norsk Brannvernforening gir ut flerspråklige brosjyrer og videoer for å øke kunnskapen rundt brannvern, slik at ting ikke utarter seg som på bildet.
Foto: Claudio Castello
Brannvern er viktig. Og av den grunn har Norsk Brannvernforening laget brosjyrer og videoer på flere språk.

I dag har den Norske Brannvernforeningen gitt ut en video som forklarer blant annet hva man skal gjøre i en brannsituasjon og hvordan man forebygger brannfare. Videoen er tilgjengelig på åtte språk, blant annet russisk og kurdisk.

– Grunnleggende kunnskap om brannvern er vesentlig for alle. Derfor synes vi det er viktig at brannverninformasjon er tilgjengelig på mange språk, skriver foreningen på hjemmesidene til Stokke kommune.

Så langt i år har ni personer mistet livet i branner og den vanligste brannårsaken er blant annet tørrkoking og feilbruk av elektrisk utstyr.

Fritt tilgjengelig
Tidligere har de laget en brosjyre som tar for seg samme temaene på 32 språk. Materialet samt videoen er fritt tilgjengelig å bruke.

– Brosjyren og filmen kan fritt benyttes i forbindelse med brannvernopplæring for beboere på asylmottak, minoritetsspråklige for øvrig og befolkningen ellers, skriver de videre.

Materialet finner du på http://www.brannvernforeningen.no/