Sircus politicus

Annet hvert år kommer et sirkus til Norge. Når det ikke er her, er det på rundreise i verden.

Alle sirkusartistene har ett mål: å bli likt av folket. For å nå dette målet deltar artistene i såkalte folkelige aktiviteter, og gjør seg selv tilgjengelige for folket i to ukers tid. Da kan sirkusartistene finne på å gjøre ting mange nordmenn ikke ville gjort uten noen halvlitere innabords. Som for eksempel å synge fra en scene i et forsøk på å få folk til å like deg, slik Kjell Magne Bondevik gjorde en gang. Men han sang så fælt at det sannsynligvis skremte bort flere enn det tiltrakk.

I august i år stilte Per Kristian Foss opp i Oslo Rådhus sammen med puppedronningen som synger ”My boobs are OK”, hvor hun forhåndsstemte i et forsøk på å få flere ungdommer til å stemme. Hvor mange ungdommer som faktisk så det innslaget på nyhetene vites ikke.

Mens Jens Stoltenberg & co lager notater om hvordan de skal slå Framskrittspartiet, har Siv Jensen tilbudt statsministeren ett kyss. Framskrittspartiet har i tillegg, tradisjonen tro, gått hardt ut mot innvandrere.
Per Willy Amundsen vil ta stemmeretten fra ca. 137 000 utenlandske statsborgere fordi de kommer fra land hvor demokrati og valg er ukjente fenomener. Flesteparten av disse menneskene kommer fra såkalte vestlige land, hovedsaklig Sverige og Danmark. Det var en utrolig dårlig ”nordmannen, svensken og dansken” vits må jeg si.

Dette er noe av hva sircus politicus har hatt å by på foreløpig, men det vil komme mer. Fram mot 10. september vil du bli begravd under tonnevis med fargesprakende løpesedler og brosjyrer. Du vil bli gitt en eller flere røde roser, men ikke misforstå, det ligger ikke noe romantisk bak det. Du vil til og med bli prøvd bestukket med godteri, penner, nøkkelringer og annet dill dall. Men ikke la deg lure. Plutselig en dag vil alt være over, og de vil ikke se snurten av alle de hyggelige menneskene på to år.

Godt valg!