Muslimer rydder opp etter nordmenns nyttårsfeiring

Bildet fra ryddeaksjonen på Frognerparken.
Mens resten av byen hviler etter nyttårsfeiringen, arrangerer Ahmadiyya-muslimsk trossamfunn ryddeaksjon rundt om i Norge etter fyrverkerioppskytingen.
4.2K+Shares

Muslimer fra Ahmadiyyia Muslimsk trossamfunn har hatt dugnad og ryddet etter nyttårsfeiringen på åtte steder i landet: Frognerparken (Oslo), Furuset (Oslo), Holmlia (Oslo), Jessheim, Kristiansand, Nittedal, Stavanger og Tønsberg.

I Stavanger fant ryddeaksjonen ved Vålandstårnet etter fyrverkerioppskytingen.

Nyttårsdugnaden har Ahmadiyya Muslimsk Trossamfunn (AMJ Norge) gjort i mer enn 15 år. De rydder og gjøre det pent den første nyttårsdagen. I Norge har organisasjonen rundt 2 000 medlemmer. De arbeider for å gjenopplive åndelige verdier og fremme dialog mellom ulike trosretninger.

– Vi gjør det for å fremme fred og harmoni i samfunnet. Gjennom denne gesten ønsker vi å vise at vi bryr oss om Norge og gode norske verdier, slik som frivillighet, heter det i en pressemelding fra hovedimam Shahid Mahmood Kahloon.

Imam Yasir Fawzi tok med hansker og poser til ryddedugnaden på Våland i Stavanger. Han flyttet til Stavanger for to måneder siden for å være imam i ahmadiyya-muslimsk trossamfunn på Vestlandet.

– Vi er kun fem familier her, og de fleste er unge par. Men vi håper at vi etter hvert vil få flere medlemmer, og dermed flere som blir med og bidrar på aksjonene. Da kan vi kanskje utvide ryddeaksjonen til flere steder, sier Fawzi.

– Vi vet at vi ikke redder verden med dette, men vi ønsker å gjøre noe fint for samfunnet. Vi prøver også å være aktive som frivillige på andre arenaer, som for eksempel Natteravnene, sier Fawzi til Aftenbladet.

I Tønsberg ble det ryddet på Slottfjellet og Brygga.

– Gjennom denne gesten ønsker vi å vise at vi bryr oss om Norge og norske verdier som frivillighet. Vi ønsker å gi noe tilbake til samfunnet, sier Aqeel Ahmed Qamar til Tønsbergs Blad.

Hva står Ahmadiyya for? (Kilde: Pressemelding fra AMJ)

Ahmadiyya Muslimsk Trossamfunn bruker betegnelsen Muslimer for Fred,
et begrep som betyr mye for dem. Her forklarer de hva de står for:

Islam er fred: Islam lærer oss hvordan man får fred med seg selv og andre, uavhengig
av hva slags hudfarge, hva slags politisk eller religiøs tilhørighet
man har.

Ahmadiyya-muslimer fordømmer terrorisme: Terrorisme har ingen basis i islams lære. Når slike avskyelige handlinger har funnet sted har det kun handlet om misbruk av islams
navn. Ahmadiyya-muslimer har helt siden vår begynnelse for 130 år siden fordømt
terrorisme.

Ahmadiyya-muslimer er lojale mot vårt land: Islam lærer at for å være en god muslim må du elske ditt land. Medlemmer av vårt trossamfunn bruker sin stemmerett, utfører
militærtjeneste og er aktive i politikken.

Den sanne betydningen av jihad: Jihad handler først og fremst å forbedre seg selv som menneske.

Adskillelse av religion og stat: Vi står for en sekulær stat, basert på absolutt rettferdighet.

Menneskerettigheter for alle: Universelle menneskerettigheter er grunnleggende i islam, uavhengig av rase og tro.