Riddim Changed på Riksscenen

Fra Oslo til London: Tabanka Crew varter opp med afrikanske og karibiske rytmer.
Foto: tabankacrew.com
Afrokaribiske rytmer inntar en av Norges hovedscener.
Atosa Sabrina Farell
Latest posts by Atosa Sabrina Farell (see all)

Forestillingen har sin bakgrunn i mangfold og vises for første gang på Riksscenen i Oslo. Teknikken er bygget på afrikans og karibisk estetikk, hvor det er et ønske om å vise hvor spennende dette kan være.

– Høy fart, moro og dype historier realiseres gjennom dans og alt dette og flere overraskelser venter Riksscenens publikum. Våre dansere har tidligere vært på scenen i flere land, deriblant USA, Storbritannia, Sverige og Danmark. Teknikken har videre blitt en del av pensum ved den anerkjente Cambrige University, sier kunsterisk ansvarlig for Tabanka Crew, Thomas Prestø, til utrop.no.

Fremmer mangfoldet

Tabanka vil gjennom Riddim Changed vise hvor sterkt, spennende og vakkert dette mangfoldet kan være, skriver Prestø i en pressemelding.

– Sett i lys av vår felles situasjon i Norge, ønsker Tabanka å invitere så mange som mulig til å se en historisk forestilling. En forestilling som er realisert på bakgrunn av det mangfoldet Norge og spesielt Oslo representerer. 

Til britisk dansefestival

Etter forestillingen på Riksscenen skal Tabanka Dancing Crew til Storbritannia.

– Vi har planer om å vise dansen på en festival i London som eneste ikke-britiske bidragsyter, hevder han overfor utrop.no.

Ekstern videolink:

http://www.youtube.com/watch?v=OWk-yXv1CdA