Lanserer singel for sultofre

Hjelp mennesker som lider under krise på Afrikas horn
Foto: United Nations Photos
I morgen lanseres singelen fra The Hard Working Union Railroad Band til inntekt for Flyktninghjelpens arbeid på Afrikas horn.
0Shares
40 norske artister utgjør bandkollektivet. Blant medlemmene finner man Farmers Marke, Minor Majority og Norma Sass. Lanseringen legges til en konsert med Orango på The Crossroads Club i Oslo samme kveld, skriver Flyktningehjelpen i en pressemelding.
Orango med vokalist Helge Bredeli Kanck i spissen fikk med seg venner og musikerkollegaer til å lage singelen.
– Jeg ble veldig inspirert av Thea Glenton Raknes` engasjement og initiativ til konsert til inntekt for sultofrene på Afrikas horn tidligere i høst. Vi bestemte oss for å samle musikervenner og sammen gi et bidrag for å samle inn penger og rette søkelyset mot krise som ennå rammer over 13 millioner mennesker i Somalia, Kenya og Etiopia, sier Bredeli Kanck til flyktningehjelpen.no.
Fortsatt nød
Generalsekretær i Flyktninghjelpen, Elisabeth Rasmusson, hevder at sivilbefolkningen på Afrikas horn ennå er i desperat nød, selv om tv-kameraene er slått av. 
– I Somalia er befolkningen i tillegg til hungersnød i flere distrikter i fare for å komme i kryssild eller bli bombet i forbindelse med ytterligere opptrapping av den militære konflikten, sier Rasmusson i pressemeldingen