Unorsk musikk fra Oslo

Cover: Dette er coveret på EP-en Colosseum Drive.
Foto: aCorp Entertainment
– Responsen er helt sinnsyk. Det har overgått alle forventningene mine, det er litt emosjonelt for å si det rett ut. Folk har vist mye kjærlighet, forteller Jamshid "Jae-R" Rashidi om EP-en som ble lansert for knapt to dager siden. 
0Shares

Jae-R har holdt seg i skyggen av norsk musikkbransje i en årrekke. Med en tidlig debut i tenårene, verdenskjente Dj Whookid som vert på utgivelsen sin, og med mange følgere på kort tid, trakk han seg på den tiden vekk fra norsk rap. Etter å ha jobbet hardt i mange år med seg selv som musiker, er Jae-R tilbake i søkelyset blant de mest aktuelle og spennende artistene i norsk hiphop-miljø.

– Det var verdt ventinga. Uten tvil. Vi har jo nettopp starta, og det har ikke en gang kommet musikkvideo til noen av låtene. Responsen er overveldende, og vi er høyst takknemlige. Det føles riktig å lansere dette rett før sommeren. National Cypher 2 lanseres jo snart igjen også, forteller Jae-R.

National Cypher er en samling av Norges fremste hiphop-artister foran et kamera. Ordet “Cypher” er forklart med en gruppe artister fremfører sine vers i en ring. I hiphopens historie har dette vært en særpreget del av gatebevegelsen og konkurransefaktoren, som ga sjangeren sitt opphav. I Norge derimot, var dette et fenomen som aldri hadde blitt stort før Jae-R og aCorp Entertainment arrangerte det på et nasjonalt nivå. I ettertid har mange prøvd å lage sine egne varianter av cypheren i forskjellig byer med lokale artister.

Uten fallskjerm

Jae jobbet lenge i kulissene av norsk rap, og i denne prosessen møtte han produsent-trioen Tailors, som også produserte hans forrige singel “Parachute”. Men denne gangen droppet han å ta med seg noe av sitt tidligere arbeid.

– Vi jobba med utgivelsen i underkant av ett år, og det starta med låter som Parachute. Og etterhvert når vi gjorde flere låter, var det ingen tvil om at vi skulle gjøre hele Ep-en sammen. Men vi begynte å jobbe med et annet lydbilde, vi droppa alle “singler”, og fokuserte mest på å gi utgivelsen et fullstendig og gjennomgående sound. Det har vært en reise, forteller den norsk-kurdiske rapperen.

Ep-en heter Colosseum Drive, og har fått navnet etter Jae-Rs tolking av sin egen musikk.

– Tittelen beskriver en reise, og er sånn type musikk du kan nyte på en biltur. Samtidig heter den “Colosseum”, som beskriver det at jeg sikter mot noe stort, noe som er større enn meg selv. Ordet “Drive” handler også min egen drivkraft, forteller artisten.

Colosseum Drive

Jae-R tar med Tommy Tee, A-Lee, Don Martin, Andreas Øverland, Omer Bhatti, Ida Fladen og Rykkinnfella på biltur til lyden av Colosseum Drive. Traileren til EP-en kan du se her: 

– Du gleder deg til å vise det til folk musikken du har laga når du har jobba så lenge med det. Vi valgte å gjøre dette på en kul måte ved kun å konsentrere oss på musikken. Ingenting skal distrahere, sier han.

EP-en kan lyttes gjennom gratis her, eller på deres offisielle nettside:
www.Colosseumdrive.com