Ny bok om personlig historie og sosial kontroll

Laial Janet Ayoub har skrevet boken Min vei til frihet. Torsdag lanserte hun boken på Kulturhuset.
Foto: Res Publica forlag
Torsdag lanserte Laial Janet Ayoub sin bok på Kulturhuset i Oslo i et arrangement med Res Publica forlag og Tankesmien Agenda.
285Shares

Norsk-libanesiske Laial ble intervjuet av Sylo Taraku på scenen om sin bok, før varaordfører i Oslo Kamzy Gunaratnam og forsker ved FAFO Jon Horgen Friberg var med å debattere boken (foto nederst).

Videre snakket man om problemene med og utbredelsen av sosial kontroll og ulike tiltak mot dette, om bruken av hijab i skolen, om tvangsekteskap og viktigheten av å lære seg de sosiale kodene for å bli integrert og trygg på det norske samfunnet.

Utsatt for vold og omsorgssvikt

Laial Janet Ayoub flyktet med familien fra et krigsherjet Libanon til Norge som fireåring. Her fikk hun noen lykkelige barneår, før alt forandret seg. Hun ble utsatt for omsorgssvikt, og etter hvert uønsket sosial kontroll, vold og overgrep.

Hennes utgivelse «Min vei til frihet» er i følge forfatteren en fortellingen om hvordan motgang kan bli til mot, og lidelse til livskraft. Den handler om å finne seg selv mellom to kulturer, om å gjøre opprør mot undertrykkende normer og strukturer, og om å bli det forbildet for datteren sin som hun så gjerne selv skulle hatt da hun var ung.