Norsk-chilensk arkitektursamarbeid

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) vil at neste rektor som overtar fokuserer i sterkere grad på internasjonalt samarbeid.
Foto: Wikimedia Commons
Fire arkitekturprosjekter i Valparaiso ble gjennomført med støtte fra norske akademikere. 
0Shares

21 studenter fra kurset “Scarcity and Creativity in Latitude 33” ved Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo (AHO) har nylig tilbrakt en måned i Valparaíso, Chile, i forbindelse med et samarbeidsprosjekt med den lokale utdanningsinstitusjonen Escuela de Arquitectura y Diseño PUCV, skriver Norges ambassade i Santiago på nettsidene sine.

Studentene har i lang tid planlagt byggeprosjektene ved hjelp av et digitalt system. Oppholdet var likevel ikke fri for utfordringer.

– Språkproblemer var det ofte til tider, men det har vært interessant å bli kjent med en annen kultur. Arbeidsformen er annerledes her, veien blir til mens man går den, sier Pernille Dammann, en av de norske studentene som var med på prosjektet.

Betong, mur og tøy

Kommunikasjonsproblemer og kulturforskjeller til tross, ble de fire prosjektene, laget av alt fra betong og mur til tre og tøy, innviet i Ciudad Abierta utenfor Valparaiso.

Til stede ved åpningen var ambassadens førstesekretær Kristian Røed, som berømmet prosjektet.

– Samarbeidet ser jeg på som veldig positivt. At studenter reiser til et annet land for å lære om kultur og arkitektur er flott, sier han til noruega.cl.