Gleder seg til gjensyn med Holmenkollen

Liker seg på Kollen: Lagkaptein i Venezuelas langrennslandslag Cesar Baena, slik han så ut under VM i Oslo i 2011. Når han Oslo om to ukers tid på rulleski vil han havne i Guiness rekordbok.
Foto: oslo2011.no
Venezuelas store langrennshåp går rekordlang rulleskitur mellom Norge og Sverige for verdensfreden.
0Shares

Husker Utrops lesere Cesar Baena, lagkapteinen på det venezuelanske langrennslandslaget som vi intervjuet i fjor i forbindelse med VM i ski i nordiske grener i Oslo? Baena får nå et etterlengtet gjensyn med Norge, Kollen og verdenseneren Petter Northug.

I snart ti uker har Baena gått på rulleski mellom Sveriges og Norges hovedsteder, og turen vil bokføre ham å Guiness rekordbok som den personen som har gått lengst på rulleski. Venezuelaneren, som bor, trener og studerer på skigymnas i Ljusdal, har allerede rukket å krysse hele Midt-Sverige og karret seg over til Norge.

– 11. mai startet turen i Stockholm. Senere har jeg fortsatt gjennom Uppsala, Mora, Ljusdal og Østersund før jeg krysset norskegrensa over til Sør-Trøndelag, skriver han til utrop.no fra sin Ipad, mens han tar en velfortjent pause i det trønderske fjellpasset.

Krysset grensen: slik så det ut da han krysset grensa og havnet i Sør-Trøndelag. Baena håper å kunne nå Holmekollen om to uker, og fullføre rekordforsøket.
Foto : facebook.com/Fiat Venezuela Nordic Ski Team

Skal møte Northug

For tiden befinner Baena seg i Meråker, på vei til Trondheim. Under denne delen av turen skal ha møte sine norske langrennskompiser, blant annet verdenseneren Petter Northug. Under VM i 2011 kunne tv-seerne være vitne til hvordan Baena ga Northug et norsk flagg i som et vennskapelig gest til ære for mannen som vant tremila den dagen.

– Jeg gleder meg til å møte Northug igjen. Både han og Charlotte Kalla (Sveriges gullmedaljevinner i OL i Vancouver i 2010 og VM i Oslo året etter) er mine to største idoler.

Verdensfred og OL-kvalik

Baena forklarer at formålet for turen er todelt.

– Jeg går for verdensfreden, og for å skape fred og forståelse mellom ulike kulturer. Og samtidig som jeg går for verdensfreden så hjelper turen meg i å bli en bedre skiløper, spesielt på det tekniske, sier han til utrop.no.

Han har ikke noe klar dato på når han vil nå Oslo og forjettede Holmenkollen. Været har til tider vært vanskelig å håndtere, og for ham gjenstår det nå lange fjelletapper før han bokstavelig kan rulle inn i tigerstaden. Likevel har han planen klar på hva er det første han skal gjøre når han inntar Holmenkollen.

– Først skal jeg glede meg over å ha fullført rekordforsøket, og så skal jeg plante det venezuelanske flagget på Kollen, avrunder Baena.