– Følg norske regler, eller reis hjem

 
Foto: frp.no
Frps innvandringspolitiske talsmann, Morten Ørsal Johansen (bildet), vil nekte asylsøkere som ikke vil følge norske regler permanent oppholdstillatelse.

Sammen med sine partikolleger Gjermund Hagesæter og Åge Starheim har Ørsal Johansen fått full støtte fra partiets ledelse og stortingsgruppe, til å kreve at kraftige innstramminger før asylsøkere får permanent oppholdstillatelse.

— Folk som ikke ønsker å bli en del av det norske samfunnet får ta konsekvensen av det. Ønsker ikke asylsøkere å la seg integrere og bli en del av det norske samfunnet, får de heller reise hjem igjen, sier Ørsal Johansen til Dagbladet.

Tilrettelegging og egeninnsats

Han mener at det er et samfunnsproblem at asylsøkere som ønsker å bli værende i Norge ikke ønsker å være en del av det norske samfunnet.

Frp-representanten påpeker også at myndighetene skal forsøke å legge forholdene til rette, men at den som søker oppholdstillatelse også er ansvarlig for sin egen integrering.

— Folk som ikke vil være en del av det norske samfunnet og ikke respekterer vår kultur og vår måte leve på, har ingenting i Norge å gjøre, sier han til Dagbladet.