Synger om Grønland

 
Foto: Kristin Aafløy Opdan
Veronica Salinas og Maria Orieta lanserer ny barneplate.
0Shares

Hvordan er det å bo i Oslo? Sangene du snart skal få høre handler om kule katter på Grønland, bjørnen Frank som er drosjesjåfør og spiller trommer, og elgen Truls som blir kjæreste med en sjiraff som kommer fra ”et eller annet sted langt sør”.

Vi har ni liv er den nye barneplaten fra de to norsk-argentinske artistene. Platen kommer ut 25. august under Melafestivalen.

– Musikken på plata faller inn under sjangrene viser inspirert av caribiske rytmer, og poprock. Tekstene er på norsk, spansk og engelsk. Sangene passer både for barn og voksne, skriver Orieta og Salinas i en fersk pressemelding.

FAKTA:

Maria Orieta

Låtskriver og musiker Maria Orieta har gitt ut tre soloalbum, siste album “Super Reverb Overdrive” kom ut i 2011. Hennes låter har blitt brukt i soundtracket til spillefilmer som Reprise (regi Joackim Trier) og Exteriors (regi Marie Kristiansen). Orieta har vært med som låtskriver på tre albumer til rockebandet Bigbang. Hun har i tillegg spilt på festivaler i Norge, og på klubberscener i California og Sverige.

Veronica Salinas

Veronica Salinas er forteller, dramatiker og skuespiller utdannet i Buenos Aires. Hun har spilt og skrevet flere tekster for scenen presentert på Nordic Black, Det Åpne Teater, Det Norske Teatret og Riksteatret. I Mangfoldsåret 2008 var Veronica Salinas én av tre vinnere av konkurransen “Nye Scenetekster”. I desember 2008 hadde hun en av hovedrollene i serien “Detektivklubben” som gikk og går på NRK1 (barne-tv serie). I juni 2010 spilte hun inn en reklame for 1881 som ble en stor suksess både på TV og internett.