Ut mot Fremskrittspartiet

Ber om oppklaringsmøte med Frp-leder Siv Jensen: Romanias ambassadør i Norge, Daniel Ionita, mener kommentarene om "rumenske tiggere" stigmatiserer hans landsmenn.
Foto: www.oslo.mae.ro
Romanias ambassadør i Norge, Daniel Ionita, er svært lite fornøyd med Fremskrittspartiets utspill om "rumenske tiggere". Nå ber han om en oppklaringsmøte med partileder Siv Jensen.
0Shares

Særlig er det Jensen og nestleder Per Sandbergs kommentarer på vegne av partiet om at “rumenske tiggere forurenser Oslo og bør forbys” som har falt Ionita tungt for brystet.

Ambassadøren ser ikke på med blide øyne noe han opplever er en stigmatisering av hans landsmenn.

– Generalisering er alltid et problem. Romfolket er en definisjon på folk fra flere forskjellige land. Bare en del av dem er rumenske statsborgere, og bare en del av dem bor på gaten. Flesteparten av de over 4000 rumenere som bor i Norge er fullt integrert og bidrar i det norske samfunnet. Jeg mener det er en stor feil å putte alle i én og samme bås, sier Ionita til NRK.no.

– Trenger å klargjøre ting

I dag har Ionitâ tatt kontakt med Siv Jensen for å be om et møte.

– Jeg tror vi trenger å klargjøre noen ting, sier han.

Overfor NRK bekrefter Fremskrittspartiet at Siv Jensen har mottatt en e-post fra ambassadøren, der han ber om et møte. 

– Partilederen er for tiden på ferie og vil derfor få til et møte etter ferien. Utover det har hun ingen kommentar, går det frem fra partiet overfor NRK.