Får marokkansk finbesøk

 
Foto: Foto: Skjermdump/YouTube/EuromedAudiovisuel
Årets utgave av filmfestivalen vil ha et sterkt fokus på Japan og få besøk av en marokkansk stjerneregissør.

Film fra Sør finner i år sted 4-14. oktober. Selv om det endelige programmet og gjestene ikke kunngjøres før i august, kan man allerede røpe at årets program vil ha et sterkt fokus på Japan. Samtidig vil også den marokkanske stjerneregissøren Faouzi Bensaidi (bildet) besøke festivalen.

– Vi er stolt over å kunngjøre at den prisbelønte regissøren Faouzi Bensaïdi vil besøke festivalen i oktober. Bensaidi vil presentere sin nye film Death for Sale, som hadde premiere under siste utgave av filmfestivalen i Toronto. Han er særlig i fokus som del av Director Special Portrait-kategorien, med to filmer i tillegg til hans siste Mille Mois som vant UnCertain Regard prisen i Cannes i 2003. Her må vi også nevne den kritikerroste WWW: What a Wonderful World fra 2006, skriver festivalen i en fersk pressemelding.

Godt og gammelt japansk

I samarbeid med Cinemateket presenterer også festivalen et bredt retrospektiv av Japans eldste produksjonsselskap Studio Nikkatsu. Programmet, som starter under selve festivalen, vil fortsette på Cinemateket ut oktober måned.

– Et stort utvalg av filmer fra det legendariske studioet vil bli presentert, inkludert filmer av Shohei Imamura, Takashi Miike og Seijun Suzuki, står det videre på filmfrasor.no.

FAKTA

Film fra Sør-festivalen er et arrangement i regi av Stiftelsen Film fra Sør, som tilbyr filmopplevelser fra ulike verdensdeler. Festivalen støttes av blant annet Fritt Ord, Usbl, Utenriksdepartementet, Film & Kino, Akershus Fylkeskommune, Norsk kulturråd og Oslo Kommune, og gjennomføres i samarbeid med Norsk filminstitutt og Oslo Kino.