Fikk Voss kommunes kulturpris

 
Foto: Claudio Castello
Jørn Styve og resten av ildsjelene i Balkanfest Evanger fikk i desember Voss kommunes kulturpris.
0Shares

Styve (til venstre i bildet) og hans festivalmedarbeidere har drevet festivalen siden 2008 og fått med flere velkjente navn fra balkanmusikken til den knøttlille vestlandsbygda. Nå får de lønn for strevet, men selv sier hovedpersonen seg overrasket over å få prisen.

– Vi er alle selvsagt glade over at arbeidet vårt blir anerkjent, spesielt med tanke på at Balkanfest er en ny form for kulturarbeid. Festivalen vår er jo annerledes enn det som blir forbundet med den vanlige og etablerte bygdekulturen, sier han til utrop.no.

– Lagt merke til
I begrunnelsen heter det blant annet at bygda har skapt en festival som har blitt lagt merke til både nasjonalt og internasjonalt i løpet av en kort periode. 

Hvordan motiverer dette i det videre arbeidet?

– For oss i teamet er dette helt klart en vitamininnsprøytning. For meg personlig er det kjempepositivt, men selv synes jeg det er viktigere om det motiverer alle i bygda som jobber med festivalen, påpeker han videre.

I gang med 2013
Årets festival går av stabelen 30.august til 1. september. Styve og resten av Balkanfest-teamet er allerede i gang med å planlegge og jobbe med denne.

– I forhold til å nå ut til flere på Voss og omegnen så er prisen et pluss. Vi håper jo selvsagt at flere får opp øynene for Balkanfest, men hviler ikke på laurbærene av den grunn, forsikrer festivalsjefen overfor utrop.no.