Hedrer Benjamin med spesialutgave av tegneserien

Josef Yohannes er skaperen av superhelten The Urban Legend
Foto: Jørgen Storhaug
– Jeg ville gi ut en spesialutgave av The Urban Legend til minne om Benjamin Hermansen, for å hedre han og for at han ikke skulle bli glemt, og at den nye generasjonen også skulle vite hvem han er, sier Josef Yohannes.

 

Josef Yohannes er skaperen av tegneserien The Urban Legend. Spesialutgaven Glem ikke! er dedikert til Benjamin Hermansens minne. Magasinet kom ut den 26. januar, som er 20 år siden det rasistisk motiverte drapet på den da 15 år gamle gutten, på Holmlia i Oslo. I spesialutgaven fortelles det hva som skjedde den kvelden Benjamin ble drept.

– Jeg ville først og fremst nå ut til dagens generasjon og sørge for at Benjamin Hermansen aldri blir glemt, ved å gi ut denne spesialutgaven. Jeg syntes det er viktig at de får vite hvem Benjamin Hermansen er. Men utgaven er like aktuell for eldre mennesker også. Fordi uten å ta lærdom av tidligere hendelser, så er man dømt til å repetere de igjen, sier Josef Yohannes.

– Jeg ville også ta opp rasismeproblematikken og sette det på dagsorden. Illustrere at vi har tatt mange skritt fremover i kampen mot rasisme, men også gått mange skritt tilbake, legger han til.

Vil nå nye generasjoner

The Urban er en tegneserie om en superhelt som reiser jorden rundt, for å bekjempe fattigdom, urettferdighet, diskriminering og all ondskap. Hans mål er å forsvare de svakeste i samfunnet, og på sin ferd inspirere barn fra alle verdens hjørner.
Spesialnummeret er et samarbeid mellom Yohannes og Benjamins Minnefond. Den digitale versjonen er gratis og gjøres tilgjengelig for flest mulig.

I tillegg blir det trykket opp 2000 eksemplarer av utgaven. Disse vil Benjamins Minnefond donere bort til aktuelle organisasjoner, foreninger, skoler og bibliotek rundt omkring i landet.

– Spesialutgaven kan leses gratis, og vil være tilgjengelig på print i løpet av neste uke, som man kan bestille i vår nettbutikk. Målet er også å få denne spesialutgaven til å bli en del av skolepensum i hele Norge, sier serieskaperen, som selv har skrevet historien. Steve Baker står for illustrasjonene og Sajid Malik har vært redaktør.

The Urban Legend spesialutgave Glem ikke! kan du lese her helt gratis.