Omtale

Grillpølsen på Narvesen hadde vært bedre

Jensens Bøfhus, Oslos kulinariske lavmål.
Foto: Alejandro Decap
Jensen Bøfhus har greid å definere nullpunktet for alle spisestedene i Oslo. 
0Shares
Latest posts by Alejandro Decap, matspaltist (see all)

For alt godt i verden, finnes det noe dårlig for å balansere det. Det er nettopp denne funksjonen Jensen Bøfhus fyller. Jensens Bøfhus startet i Danmark med en ambisjon om å gi billig og smakfull biff til sine kunder. Konseptet har spred seg til blant annet Tyskland, Sverige og nå til Norge i 2012.

Restauranten finner du rett ved Stortinget. Lokalene har et vist plastisk IKEA preg over seg, men greier allikevel å gjøre det innbydende.

For anledningen er vi to som stikker innom for å prøve lunsjbiffen. Servitøren kom raskt til bordet, og med et smil tok bestilling på drikke og maten. Begge bestilte medium stekt biff med potetskiver og saus samt brus, og med det er vi ferdig med det positive rundt opplevelsen.

Halvtimes venting
Det skulle ta hele 30 minutter å få maten servert i et nesten tomt lokale. Man skulle tro at biffen ble hentet fra en gård i indre Sogn og Fjordane av en katt som måtte dra biffen hele veien til Oslo, før en frosk ridende på en due tok den med seg videre til restauranten.

Når maten endelig kom på borden oppdaget vi at en av biffene tilsynelatende var blitt stekt med tankekraft, for kjøttet var helt rått. Det var så vidt den ikke rautet der den lå. Den andre biffen hadde samme smaksopplevelsen som den du får hvis du spiser mellomleggspapir med smør på.

Potetskivene som medfølgte, og som var nesten det eneste som kunne ha reddet middagen, smakte som om en av kokkene hadde satt seg på de for å varme dem. Totalt sett var de både lunkne, smakløse og seige.

Sausen var heller ikke mye å skryte av, og for det meste var inntrykket dårlig. Når man får rå mat med dvaske poteter og saus, klager man, noe vi også gjorde. Dette er også den sanne testen for en restaurant, deres evne til å håndtere en klage. Jensens Bøfhus strøk med glans. Klagen ble møtt med et surt blikk fra servitrisen og det var høyst motvillig at hun valgte å ta med seg maten tilbake.

Det skulle ta 30 minutter med venting før vi så noe til maten igjen, og det som kom tilbake til oss ga oss hakeslepp. Der du ville ha forventet at de skulle erstatte maten med nytt og faktisk stekt kjøtt, hadde de bare stekt opp igjen det rå kjøttstykket. Dette hadde de i tillegg greid å bruke ytterligere 30 minutter på.

Dette var tidspunktet vi bestemte oss for å be om regningen. De var service innstilte nok til å faktisk ikke ta betalt for maten, bare brusen. Dog, servitørens blikk indikerte at hun var meget glad for å se ryggen på oss.

Til konklusjonen: Jeg hadde heller gått til en Narvesen og kjøpt en pølse i stedet for å spise der. Servicen er elendig, maten smakløs og muligheten for is-buffe greier ikke å fjerne den fantastisk dårlige opplevelsen av Jensen Bøfhus. Herifra og ut vil de stå som lavmålet som definerer en elendig opplevelse.

Om du har venner som absolutt vil dra ditt, foreslå hjemmelaget mat i stedet.

Her har du et forslag til oppskrift:

Hva du trenger: pepperbiff, poteter, paprika, soyasaus, fløte, salt, peper, smør, champignon.

Tilbredning: Vask potetene godt, skjær dem i båter og legg dem på en langpanne/ildfast form. Hell olje over og blant godt sammen, og dryss rikelig med salt og pepper over. Stek potetene i ca 225 til 250 grader i 25 minutter. Husk å vende potetene etter 15 minutter.

Kjøttet tar du ut en halvtime før steking slik at kjøttet blir romtemperert. Ha i salt, pepper på begge sider. Sett pannen på høy vanne og ha i rikelig med smør. Legg i kjøttet når pannen er blitt varm og smøret har fått en lys brun farge.

Stek kjøttet til det begynner å piple væske ut, og så snur du det, til det begynner å piple fra andre siden også. Ca. 4 minutter på hver side. Når kjøttet er ferdig, ta kjøttet av pannen.

Ha oppi litt ekstra smør på pannen til det smelter og blir brunt. Deretter heller du rikelig med soyasaus og fløte i pannen slik at du for en saus ut av stekefettet. Om sausen blir får salt, hell oppi mer fløte, om den blir for mild, hell oppi mer soyasaus. Ha oppi paprikaen og la det stå i noen minutter.

Hell så sausen og paprikabitene over kjøttet, og server med potetene.Om du ønsker, stek opp champignon til å ha ved siden av.