Finlandssvensk “Bieber” sikter mot stjernene

 
Foto: Skjermdump/YouTube
12-åringen Isac Elliot fra Grankulla (Kauniainen) ble, i likhet med sin store idol, oppdaget gjennom det populære nettstedet YouTube.

I dag har Elliot (bildet) platekontrakt og mer enn 2000 fans på Facebook, melder svenskspråklige og Helsinki-baserte Radio Extrem.

– Jeg fikk en rolle i musikalen Cabaret på Svenska Teatern och så en annen i Kristina från Duvemåla (svensk musikal fra 1995, basert på Vilhelm Mobergs trilogi Utvandrarserien, hvor de tidligere ABBA-medlemenne Benny Andersson og Björn Ulvaeus står for henholdsvis musikken og librettoen; jour. anm.). Björn och Benny ble imponert av min stemme och ville vite hvor jeg hadde lært å synge, sier han til yle.fi.

Å ha en musikalsk far hjelper også til. Elliots far er nemlig Fredi Lundén, vokalist i det finlandssvenske bandet Capital Beat.

– Jeg spurte pappa flere ganger om han kunne skrive en låt til meg. En dag kom han og spurte om jeg ville være med i studioen. Vi spilte inn en demo, som vi senere sendte til flere plateselskaper. Og så var det en som ville slå til og tilby meg kontrakt.

Har en drøm om egne “beliebers”
Kjendisstatus og gale fans skremmer ikke Isac i det hele tatt. For ham er det tvertimot en drøm som går i oppfyllelse.

– Jeg skjønner at jag kommer til å bli sammenlignet med Justin Bieber. Han er for meg også et slags forbilde. Og det er jo også litt rart å få fanpost allerede før jeg har rukket å gi ut noe som helst, sier Elliot til yle.fi.

FAKTA

Finlandssvenske er en betegnelse på personer som tilhører den svenskspråklige minoriteten i Finland, som utgjør i overkant av 5 % av befolkningen.

Begrepet brukes bare om de som er født og oppvokst i Finland, slik at personer som har flyttet til Finland fra Sverige ikke regnes som finlandssvensker, selv om de fleste av dem er registrert som svenskspråklige i den offisielle statistikken.

Flesteparten (97,2 %) bor i landskapene Nyland, Egentliga Finland, Österbotten, Mellersta Österbotten. Landskapet med størst antall svensktalende er Nyland med hovedstaden Helsinki.

(kilde: wikipedia.org).