Hete Harlem-rytmer mot studiestress

En annerledes lunsjpause: Harlem Shake skaper furore på verdensbasis.
Foto: Skjermdump/YouTube
Harry Rodrigues trap-hit Harlem Shake fikk studentene på Realfagsbibloteket til å kaster bort bøkene og gå bananas. 

Rodrigues er en New York-basert musikkprodusent, som går under navnet Baauer. Hans hit Harlem Shake har på noen få dager blitt en ”snakkis” på nett.

Harlem Shake blander Baauer afro-amerikanske stilarter som hip-hop og crunk, med eletronika og house, noe som utgjør essensen i trap-stilen. Rundt om i verden har også flere millioner sett klippene som florerer på YouTube, hvor alt ifra kontormedarbeidere, brannmenn og militæret har gjort sin egen versjon.

Nylig skapte også sangen furore på Realfagsbibloteket, og gjengen som ellers sitter musestille klarte på bare noen få minutter å få stemningen på lesesalen snudd på hodet.

– Snakk om en morsom overraskelse og energipåfyll, uttalte overbibliotekar på Realfagsbiblioteket Live Rasmussen til Aftenposten.

Amerikansk- og verdensfenomen
Terje Dybdahl i Lunch Beat, som sto for arrangementet på biblioteket, sier det var studenter i USA som først kastet seg på bølgen.

– Så spredde deg seg videre. Nå har vi fått en nærmest verdensomspennende flashmob. Jeg tror dette kan sammenlignes med koreanske Psys Gangnam Style fra 2012, ved at låten får så mye global “gratisreklame”, sier han til utrop.no.

Hvorfor er Harlem Shake blitt så poulært?

– Fordi det er lett å kopiere, tilfeldig og overraskende. Man aner ikke ordet av det, og vips så er man i en danseflashmob, hvor man har det veldig gøy. Hele konseptet er jo unikt og annerledes.

Stresshåndtering
Lunch Beat og Dybdahl har selv tatt konseptet fra Sverige. Formålet er å slappe og danse i en time, før man går videre med arbeids- eller studiedagen.

– Jeg tror dette er en ypperlig måte for folk å takle den daglige stressen på. Ved å komme seg ut av kontoret eller studieplassen i en time og finne på noe helt vilt og sprøtt, avrunder han.

Vil du se hvordan stundentene på Realfagsbiblioteket gikk bananas? Klikk her.