Salinas ansatt i Norsk barnebokinstitutt

Forfatter Veronica Salinas har fått fulltidsjobb hos Norsk barnebokinstitutt.
Foto: Kristin Aafløy Opdan
Veronica Salinas er ansatt i en nyopprettet stilling ved instituttet, og skal jobbe med utvikling og mangfold innenfor litteraturformidling.
112Shares

For å styrke instituttets mangfoldskompetanse og utforske nye litteraturformidlingsmetoder rettet mot barn og unge har Norsk barnebokinstitutt ansatt litteraturformidler, forfatter, skuespiller og dramatiker Veronica Salinas i en 100 prosent stilling, ifølge barnebokinstituttet.no.

– Det er en stor glede å kunne ønske Veronica Salinas velkommen til Norsk barnebokinstitutt. Hun er en allsidig kunstner, dedikert til arbeidet med å formidle. Hun vil at litteratur skal oppleves relevant for alle barn og unge, også de som ikke kjenner seg hjemme i litteraturen, sier instituttets direktør Kristin Ørjasæter

Skal jobbe med formidling

Salinas skal utarbeide ulike konsepter for deltakende litteraturformidlingspraksiser og prøve ut disse konseptene i forhold til litteratur i ulike medier og overfor ulike målgrupper av barn og unge. Resultatene av utprøvingen skal formidles inn i instituttets kurs og undervisning og i ulike publikasjoner.

– Jeg har kompetanse i å jobbe med demokratisk formidling. Når store grupper barn og unge ikke speiles i litteraturen oppleves den som mindre relevant og litteraturen blir ikke lengre et demokratisk rom med plass til alle. Med min samlede kunnskap og erfaring fra utdannelse og jobber mener jeg at jeg har mye å bidra med i de arbeidsoppgavene som skal løses hos Barnebokinstituttet, og gleder meg til alt som kommer fremover.