Feiret nasjonaldag med brobygging

Forbrødring: begge lands nasjonalhymner ble spilt under starten av arrangementet.
Foto: Claudio Castello
Statsminisiterkandidater, stasledere, gründere, samt meningmann fra det norsk-pakistanske miljøet i Oslo og hele landet var på plass for å feire nasjonaldag.

14. augustkomitéen i Norge avholdt i går ettermiddag og kveld sin årlige brobyggingskonsert i anledning av Pakistans nasjonaldagsfeiring.

Brobyggerpriser, mangfoldsbedriftspriser og pride of performence award ble overrakt. I tillegg talte både tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og Norges tidligere ambassadør Robert Kvile til forsamlingen på Gamle Logen.

Under sin tale påpekte Bondevik viktigheten for fortsatt samarbeid mellom Norge og Pakistan.

Høyre-leder Erna Solberg (lengst til høyre), her fotografert sammen med Pakistans tidligere statsminister Syed Yusuf Raza Gilani og tidligere statsminsiter Kjell Magne Bondevik.
Foto : Claudio Castello

– Vi investerer finansielt og menneskelig. Pakistan er en ung stat, og vi ser det som en prioritet at landet fortsetter å utvikle seg i en demokratisk retning.

Flerkulturelt og klassisk: gruppen Ellayali – Music Without Borders bygger broer mellom mennesker gjennom musikk. 10 musikere fra 5 ulike nasjoner skapte i går en magisk atmosfære med en unik blanding av arabisk, kurdisk, balkan‐ og latin‐ musikk, norske folketoner, Grieg og Mozart.
Foto : Claudio Castello

– Alle en del av Norge
Tidligere Krf-leder og kultur- og kirkeminister i Bondevik-regjeringene, Valgjerd Svarstad Haugland, mente at å bygge broer mellom ulike kulturer er en god måte å feire nasjonaldagen på.

Nyhetsbildet fra og om Pakistan handler ofte om vold og terror. Likevel finnes det et Pakistan preget av vennlighet og som utfordrer de negative konseptene vi har av landet, uttalte tidligere norsk ambassadør Robert Kvile.
Foto : Claudio Castello

– For meg er det stort å se pakistanere i Norge feire med samme livslyst som man her hjemme feirer 17. mai. Jeg ser på pakistanere i Norge, og norsk-pakistanere som et viktig bindeledd i det som nå er blitt en felles historie. Vi må i større grad gå vekk fra “vi og dem, oss og dere”-tankegangen. Alle vi er en del av Norge.

Prisvinner: norsk-tyrkiske Dilek Ayhan (t.v i sort) fikk årets Brobyggerpris av 14. august-komitéen. Prisen får hun dele sammen med den unge verdenskjente rettighetsaktivisten Malala Youlafzai.
Foto : Claudio Castello

Også prisutdeling
14. august-komitéen utdelte også som vanlig en del utmerkelser. Årets brobyggerpris gikk Malala Yousafzai, den unge aktivisten verdenskjent da hun ble skutt i hodet av Taliban for sin kamp for jenters skolegang. Også den norsk-tyrkiske gründeren og mangfoldsforkjemperen Dilek Ayhan ble belønnet for sin innsats for talenter med interkulturell kompetanse.

Brobyggerbedriftspris 2013 gikk til næringslivets ildsjeler Magnus Reitan (7-Eleven) og Hanne Løvstad (MyCall), mens utmerkelsen Pride of Performence Award 2013 gikk til forfatter og forsker Laila Bokhari for hennes utmerkelser i det norske samfunnet.