Oppfølger midt mellom krim og feel good

En liten nedtur

 
Foto: Aschehoug
Mahmona Khan er i høst aktuell med ungdomsromanen «Fra Oslo til Lahore». Det er oppfølgeren til «Skitten snø», som ble en kjempesuksess.
Thorstein Buer
Latest posts by Thorstein Buer (see all)

Vi møter samme venninnegjeng i begge bøkene. Fra Kalbakken i Groruddalen. I begynnelsen av denne boken er de spredt for alle vinder. Ambar, hovedpersonen, har flyttet til Pakistan, Lahore, og giftet seg med Omar. En av jentene har flyttet til Stavanger, mens to er igjen i Oslo.

Leseverdig
Er denne boken like god som suksessen «Skitten snø»? Dessverre er den ikke det. Det virker som det går litt tregere for forfatter Khan. At hun sliter litt mer denne gangen. Men bevares, det er en bra spenningsbok. Absolutt leseverdig.

Handlingen er lagt til både Pakistan, Dubai og Norge. Det er en relativt tynn bok. Jeg syns dog det skjer for lite, selv om den har sterke krimelementer, og det skjer et forferdelig mord. Det virker på meg som om Khan er litt usikker på hva hun egentlig vil formidle med boken. Skal det bli en krim? Eller en mer feelgood-bok?

Det virker på meg som om Khan er litt usikker på hva hun egentlig vil formidle med boken.

Gode beskrivelser
Det blir viet tid til politietterforskningen av mordet. Også det nære gode vennskapet mellom de fire jentene i slutten av tenårene blir godt beskrevet. Men det er bare Ambar vi kommer skikkelig tett innpå i boken. De andre tre jentene er bare bifigurer og brikker.

Boken er ikke dårlig, misforstå meg rett. Etter kjempesuksessen «Skitten snø» er det lov å stille store forventninger til Mahmona Khan. Sammenlignet de to bøkene imellom syns jeg «Fra Oslo til Lahore» faller litt igjennom.

Bok: Fra Oslo til Lahore

Forfatter: Mahmona Khan 
Forlag: Aschehoug
Sider: 164
Sjanger: Ungdomsroman