I hardtrening til frisør-VM

 
Foto: Hege Bolann
Første helg i mai samles verdens beste frisører i Frankfurt for å kjempe om verdensmestertitler under det årlige OMC Hairworld World Cup.
0Shares

Annet hvert år er det individuelle øvelser og annet hvert år lagøvelser i VM. I år er det lagtevling.

Norsk-kurdiske Shvan Salih fra Bergen (bildet) gikk til topps i året NM og reiser til VM sammen med Nathalie Iversen, Anita Lagunas, Elise Førde og Vibeke Midlang som sammen utgjør VM-laget. Samtlige skal konkurrere i juniorklassen i Frankfurt (under 23 år).

“Lagkaptein”, mentor og veileder Espen Sævold, som selv er nordisk mester, har fått i oppgave å drille VM-håpene i innspurten.

Utrop.no fikk tak i den daglig leder av frisørkjeden Visit Your Hair akkurat i det han var på vei til Tyskland og verdensmesterskapet.

– Vi er godt forberedt og har terpet på detaljer. Vi synes vi har gode sjanser, men konkurransen er knallhard, sier han til utrop.no.

Kategorier og poengsum
I løpet av kommende helg skal VM-håpene skal konkurrere i to disipliner: teknisk og mote.

– Shvan og de andre skal gjennomføre fire klipp hver. To skal være klassiske, mens de to andre skal være mote- og stilinspirerte. Vurderingen gjøres individuelt, og den totale lagsummen avgjør hvem av deltagernasjonene som tar VM-tittelen, forklarer han.

FAKTA

Om OMC Hairworld World Cup

OMC, Organisation Mondiale Coiffure, er den internasjonale interesseorganisasjonen for profesjonelle frisører og stylister, og har eksistert siden 1947. Organisasjonen er representert med tre offisielle delegater fra hvert medlemsland og har hovedsete i Paris.

OMCs mål er å forene frisører og stylister på tvers av landegrenser til “internasjonalt samkvem, kompetansefellesskap og faglig anerkjennelse”. OMC har tilsammen 60 registrerte medlemsnasjoner, hvor 45 av disse deltar i årets VM.

(kilde: omchairworld.com).