Filmen «Haram» lanseres i høst

22 år gamle debutanten Elias Ali fra Lørenskog spiller hovedrollen som Omar sammen med Sohail Anwar.
Foto: Pressebilder
Her kan du se to trailere fra den nye norske storfilmen “Haram”, regissert av Ulrik Imtiaz Rolfsen.

Rolfsen står bak filmer som Den Siste Revejakta og Izzat. Filmen har premiere er 3. oktober.-

– Haram er en spenningsfilm om et nytt Norge. Jeg har jo et fokus på problemer med henhold til integrering i filmene mine, og Haram er intet unntak.  Det blir nok en del bråk fra konservative pakistanere – og politisk korrekte nordmenn, sier Rolfsen.

Bodybuilder Sohail Anwar, som spiller en av hovedrollene i filmen ble headhuntet.

– De ringte meg fordi de trengte en muskuløs pakistaner i Ulrik Imtiaz Rolfsen sin nye film. Jeg hadde ingen erfaring som skuespiller. Dette var helt nytt for meg og jeg dro på audition og deretter prøvespilling. Det gikk veldig bra. De ville ha meg med en gang. Rolfsen ringte meg og sa jeg hadde fått rollen. I filmen spiller jeg fetteren til en annen hovedrolle “Omar”. Vi er gangstere og skal se litt farlige ut, sier Anwar til bladet Bodymag.

Laget trailer for gutter og jenter
Rolfsen har laget to ulike trailere til sin nye film «Haram»: Én for gutta og én for jentene, skriver VG.

– Gutta er glad i at det skjer noe spennende. De vil ha action. Ungjenter og voksne kvinner vil ha en historie med substans. Jeg mener at i «Haram» er det mye av begge deler. Men å lage en trailer som får med seg begge deler, kunne fort blitt lapskaus. Jeg vil heller vise noe som appellerer til ulike kinogjengere, poengterer Rolfsen. 

Her kan du se trailerne:

 

 

Om filmen:

Omar er en gangster i “mellomsjiktet” i Oslo. Han lever alene med sin far som driver et gatekjøkken. Da Omars søster plutselig dukker opp blir en familiehemmelighet avslørt: Søsteren var ikke død – som alle trodde. Hun var tatt hånd om av barnevernet som 16 åring, mens alle trodde at hun var drept i æresdrap fordi hun rømte fra sitt eget bryllup i Pakistan.

Nå blir Omar beordret av familien til å finne søsteren. Med på jakten har han sin fetter og med-gangster Khuram, og sammen møter de et for dem ukjent Norge hvor søsteren Amina har levd et hemmelig og ganske suksessfullt liv.

HARAM bygger videre på gangsteruniverset vi ble kjent med i IZZAT fra 2005, og denne gangen blir vi vitne til en historie med nyanser av familiedrama, romantikk og hverdagen til gjenger i undergrunnsmiljøet i Oslo.

Filmens skuespillere:
Elias Ali “Omar”, er 22 år og komme fra Lørenskog. Haram er Elias spillefilmdebut.

Katharina Gjesdal Lindstrøm “Silje”, er 22 år og kommer fra Drammen. Haram er Katharinas spillefilmdebut.

Sohail Anwar “Khuram”, er 24 år og kommer fra Moss/Dal. Haram er Sohails spillefilmdebut

Abubakar “Abu” Hussein 27 år fra Lørenskog. Abu var også å se i Izzat. Han er kjent fra NRK serien “Taxi” og som programleder for talkshowet Tabu med Abu på NRK Nett-TV. Abu vant tidligere i år komiprisen 2014 i kategorien Årets gjennombrudd for “Tabu med Abu”.

I andre sentrale roller ser vi bl.a Kåre Conradi, Petronella Barke, Nasrullah Qureshi og Khawar Gomi. De to sistnevte var også å se i Izzat.

Ulrik Imtiaz Rolfsen har skrevet manus, regissert og produsert HARAM. Han har de siste 10årene vært en av Norges mest produktive regissører. Debutfilmen Izzat kom i 2005 der han skrev manus og regisserte, og deretter har han hatt regi på Varg Veum – Bitre blomster (2007), Den siste revejakta (2008) og TAXI (2011 TV-serie).