Ny mangfoldspodcast fra aktivismeakademi

En ny seiepodcast fra Khalifa Ihler Institute skal ha fokus på spørsmål relatert til inkludering, sier aktivist Bjørn Ihler.
Foto: Erik Roseth
– Vi skal snakke om inkludering, mangfold, miljø og sosiale forhold, sier Bjørn Ihler i Khalifa Ihler Institute.
46Shares

Activism Academy er et prosjekt drevet av Khalifa Ihler Institute og et forskerteam for å fremme toleranse og bekjempe voldelig ekstremisme og fascisme.

Instituttet ble grunnlagt i 2016 av fredsaktivistene Asma Khalifa og Bjørn Ihler og har vokst til å være blant de ledende internasjonale organisasjonene som former global politikk og samtaler i kampen for fred, frihet og likhet.

Nå er man i ferd med å utvikle en serie med podcast-episoder og artikler for Activism Academy om norske forhold rundt inkludering og mangfoldsrelaterte spørsmål.

Vår målgruppe er stemmer som vil gjøre lokalsamfunnene sine bedre. Frem til nå har vi hatt engelsktalende episoder. Nå skal vi i gang med en podcastserie om norske forhold, og håper gjennom det å kunne bygge broer mellom et norsk og internasjonalt publikum sier Ihler til Utrop.

Ulike temaer

Til sammen skal det lages åtte episoder, og Ihler leter stadig etter stemmer i de ulike miljøene som står opp for mangfoldet.

– I våre engelsktalende podcaster har vi tatt opp temaer som høyreekstremisme og lhbtqi-rettigheter i land hvor de er under sterkt press. I de norske episodene skal vi ta opp urbefolkningsrettigheter, rasisme og klassetilhørighet, og flerkulturelt blikk på byplanlegging.

I episoden om rasisme skal man blant annet se på hvordan arbeidslivet integrerer innvandrere og nyankomne.

– Vi skal ta opp hvordan dette kan relatere til systematisk rasisme, og har forsøkt å få arbeidsminister Hadia Tajik til å stille opp.

Viktige mangfoldsstemmer

For prosjektet er det viktig å fremme mangfoldsstemmer i podcastene.

– Representasjon av minoritetsstemmer er noe som vi ser som viktig, enten det er snakk om flerkultur, seksuell legning eller funksjonsnedsettelser.

Seriepodcastens opptak foregår i løpet av høsten, mens episodene legges ut etter nyåret.

– Fortsatt er vi på utkikk etter en norsk partner for å nå et bredere lokalt publikum. For oss er dette noe vi kommer til å satse på fremover.