Danset for indiske syre-ofre

 
Foto: Sibel Thorsen Kocabas
Bhangra-dans, sufi-musikk og moteshow var noen av innslagene på det første arrangementet for Indian-Norwegian Community (INC), en nyoppstartet veldedighetsorganisasjon i Norge.
0Shares

Arundeep Plaha, grunnlegger av organisasjonen Indian-Norwegian Community.
Foto : Sibel Thorsen Kocabas
Arundeep Plaha er intiativtaker og gründer av organisasjonen. Hun er opptatt av å hjelpe trengende og bruker mye av sin fritid på dette. Dette arrangementet er det første de har og avslutter kampanjen No Acid Attacks, som har pågått en måned. 

 – Vi ønsket å rette fokus mot syre-angrep på unge kvinner i India og samle inn penger til kvinner som ikke har mulighet til å betale for operasjoner selv. 

I en video fikk publikum innblikk i skjebnen til jenter som har vært utsatt for syre-angrep og fått ansiktene sine vansiret. Ofte er de offer for familiefeider. De har vært vakre jenter som nå ikke lenger tør å vise seg ute på gaten. Flere har fått store komplikasjoner og har delvis mistet synet. 

Et dansenummer under arrangementet tok for seg samme tema. En av jentene tør ikke vise seg for gutten hun elsker i frykt for å bli avvist, men da hun forstår at han aksepterer henne som hun er, hengir hun seg til ham. 

 
Foto : Sibel Thorsen Kocabas
Globalt fokus
Plaha påpeker at organisasjonen hennes ikke er begrenset til problematikk knyttet til India, men skal fokusere på mennesker i sårbare situasjoner uavhengig av land. Ifølge nettsiden ønsker Indian-Norwegian Community også å hjelpe folk i Norge som havner i vanskelige situasjoner og er utstøtt fra sitt eget miljø. 

  De planlegger også aktiviteter for barn og voksne og er særlig opptatt av å få med kvinner på arrangementene. 

– Kvinner sitter for ofte hjemme og lever isolert. Det vil vi gjøre noe med, sier hun. 

Kulturinnslagene var preget av det internasjonale. En av dansegruppene som danset bhangra bestod av barn med ulike bakgrunner og hadde to etnisk norske instruktører. 

Samfunnsviter og scenekunstner Lavleen Kaur danset en klassisk indisk dans under arrangementet. Man bød dessuten på sufi-musikk fra Midtøsten og hip hop-dans og popmusikk.