Danset for indiske syre-ofre

Bhangra-dansere fra Groruddalen
Foto: Sibel Thorsen Kocabas
Indian-Norwegian Community (INC) er en ny organisasjon i Norge. De hadde sitt første arrangement for ikke lenge siden. Da var det dans, musikk og moteshow.

Arundeep Plaha har grunnlagt organisasjonen. Hun vil gjerne hjelpe dem som trenger det. Hun bruker mye av sin fritid på dette. Dette arrangementet er det første hun har. Det markerer slutten på en kampanje mot syreangrep. 

 – Vi ville at flere skal få vite om de unge kvinnene i India som blir angrepet med syre. Vi ville også samle inn penger til kvinner som ikke har penger til å betale for operasjoner selv. 

I en video fikk publikum se jenter som har vært utsatt for syreangrep og fått ansiktene sine ødelagt. Ofte er de offer for krangler mellom familier. De har vært vakre jenter som nå ikke lenger tør å vise seg ute på gaten. Flere har fått store problemer. Noen har nesten blitt blinde.

Arundeep Plaha stiftet nylig organisasjonen Indian-Norwegian Community.
Foto : Sibel Thorsen Kocabas

Kvinner sitter for ofte hjemme og kommer seg ikke ut. Det vil vi gjøre noe med.

Et dansenummer handlet om samme tema. En av jentene tør ikke vise seg for gutten hun elsker. Hun er redd for at han ikke vil like henne. Men han aksepterer henne som hun er, og de blir kjærester. 

Foto : Sibel Thorsen Kocabas

Globalt fokus
Plaha sier at de ikke bare jobber med India. De skal jobbe med mennesker som har det vanskelig uansett hvor i verden de bor. Organisasjonen ønsker også å hjelpe folk i Norge som havner i vanskelige situasjoner og er utstøtt fra sitt eget miljø. 

Foto : Sibel Thorsen Kocabas

De planlegger også aktiviteter for barn og voksne og er særlig opptatt av å få med kvinner. 

Foto : Sibel Thorsen Kocabas

– Kvinner sitter for ofte hjemme og kommer seg ikke ut. Det vil vi gjøre noe med, sier hun. 

Foto : Sibel Thorsen Kocabas

Festen var preget av det internasjonale. En av dansegruppene som danset indisk dans, hadde med foreldre fra mange forskjellige land og hadde to norske instruktører. 

Modeller viste fram antrekk designet av Nishi Khan.
Foto : Sibel Thorsen Kocabas

Samfunnsviter og scenekunstner Lavleen Kaur danset en klassisk indisk dans under arrangementet. Det var også musikk fra Midtøsten og hip hop-dans og popmusikk.  

Foto : Sibel Thorsen Kocabas

Foto : Sibel Thorsen Kocabas