Solgte brudekjolen for å finansiere debutalbum

 
Foto: Linus Ahlberg
Etter å ha blitt forlatt ved alteret og fått sin verden snudd opp ned, valgte Dina Sael å tørke tårene og satse på den store drømmen. 
0Shares

Sael solgte både brudekjolen og forlovelsesringen, og brukte pengene på å finansiere innspillingen av debutalbumet Love Me, Leave Me

Albumet gis ut i dag og feires med en Norgesturné. Samtidig slipper Sael musikkvideoen til singelen So Different.

Sael byr på vakker, melankolsk og befriende ærlig indiepop, krydret med selv-ironi, humor og sjarm, basert på hennes egne livserfaringer.

– Gjennom musikken prøver jeg å formidle både humor og blodig alvor, for meg handler det om å være ærlig og vise alle sider av meg selv, også de som gjør meg pinlig berørt. Jeg dummer meg ut både titt og ofte, og jeg liker å være åpen om det, det gjelder jo oss alle. Alt er lov i krig og kjærlighet, sier artisten i en pressemelding.

Har musikk som terapi
Sael har valgt å skrive åpenhjertige tekster om det å bli forlatt ved alteret og hvordan man kommer seg gjennom dagene i tiden etterpå. Men også om hva som ledet frem til bruddet.

Å bli forlatt ved alteret var det som gjorde at Sael bestemte seg for å satse for fullt på musikken. Derfor solgte hun brudekjolen og forlovelsesringen for å finansiere sin første innspilling.

– Tenk deg å bli sveket av den personen du stoler mest på og elsker over alt i hele verden. Det snur livet på hodet, etterlater deg knust, tom og alene, og mest av alt ydmyket. Jeg hadde et stort behov for å fortelle historien min og uttrykke tankene og følelsene mine, og musikken var den perfekte måten å gjøre dette på. Jeg har alltid lagd musikk, men nå var tiden inne for å satse hundre prosent. Jeg er ikke redd lenger, det verste har allerede skjedd meg, forteller hun videre.

Turnédatoer:

30. april – Chagall, Bergen.
8. mai – Pokalen/Vulkan Arena, Oslo.
9. mai – Emergenza finale, Rockefeller, Oslo.
14. mai – The Thief, Oslo.
15. mai – Ila Brainnstasjon, Trondheim.
23. mai – Sjøboden, Mandal.
30. mai – Tante Gerda, Hamar.

Medvirkende:

Dina Sael, vokalist og låtskriver

Sael er en sanger og låtskriver fra Bergen og omegn, nå bosatt i Oslo. Sael har sin musikalske utdanning fra Complete Vocal Institute i Danmark og er utdannet sangpedagog. Hun er i tillegg skuespiller, og medvirket nylig i TV Norge serien ”Helt Perfekt”. Hun deltok også i Emergenza-konkurransen i 2015, der hun kom til semifinalen.

Gisle Saga, produsent 

Gisle Saga fra Sandefjord er produsent og arrangør og står for samtlige instrumenter på albumet med unntak av trommer. Saga driver musikkproduksjonselskapet Privilege Production i Tønsberg, der Love Me, Leave Me er spilt inn.

Stian Hagen, trommer 

Stian Hagen er en trommeslager fra Tønsberg som tidligere har vært bosatt i Verdal.

Michael Markussen, gitar

Michael Markussen, fra Tønsberg, nå bosatt i Oslo, spiller gitar på albumet til Dina Sael.

Iselin Saga, backingvokaler

Iselin Saga, er fra Stokke og Tønsberg, nå bosatt i Oslo, og står for backing vokal på albumet til Dina Sael.

Filip Ek fra Oslo, er livegitarist og pianist for Dina Sael.