Forlag stopper religionskritisk bok

Forlegger Håvard Mossige sier til Aftenposten at han mener at religionskritikk er viktig. - Men jeg kan ikke stille meg bak et prosjekt og potensielt ofre livet, dersom jeg ikke kan stå 100 prosent for det. Og det kan jeg ikke for denne boken, sier han om boka InHisName, som han nå har valgt å trekke og destruere
Foto: Pressebilde
Den norske kunstneren Thomas Knarvik har laget boken «InHisName» med religionskritiske karikaturer. Nå stopper Håvard Mossige i forlaget SpreDet boken. Det er det flere grunner til, sier han. 
0Shares

– Det er tre grunner til at boken ikke kommer ut. Vi er et relativt nystartet forlag, og jeg er en utålmodig mann. Derfor mener jeg det skulle være mulig å gi ut bøker i løpet av tre måneder. Jeg traff Thomas i sommer og etter tre måneder var boken trykket. Da jeg så den, så jeg at den ikke var kvalitetssikret godt nok, sier forlegger Hoverd Mossige til Aftenposten

For det andre ble Mossige og forfatter Thomas Knarvik  uenige om strategien, hevder han.

– Thomas ville skape mest mulig oppmerksomhet. Som du ser er han godt i gang. Men jeg kan ikke bruke all energi på ham. Allerede har jeg måttet utsette to utgivelser. Den tredje grunnen er at vi etter hvert forsto at vi har forskjellig standpunkt på det islamkritiske landskapet, sier han til avisen.

Thomas Knarvik har nå funnet en ny forlegger for boken i København, ifølge Aftenposten. 

Ikke tegninger av profeten
Kunstneren opplyser til NRK at han ikke har tegnet profeten Muhammed i boka, men at han ikke er prinsipielt imot dette.

Om innholdet i boka sier han:

– Det er en karikaturbok som tar for seg spesielle overgrep i religiøs sammenheng. I denne boka handler det spesielt om overgrep i islam, sharia, og katolske presters overgrep mot barn.

– Jeg opplever stor grad av selvsensur. Når man snakker med kunstnere og andre, forstår man at dette er et betent tema, sier han.