Utstilling kombinerer kunst og etnografisk forskning

Sosialantropolog og kunstner Cecilia Salinas åpner ny vandreutstilling.
Foto: Claudio Castello
Har du noen gang lurt på sammenhengen mellom antropologi og kunstnerisk uttrykk?, er problemstillingen i ny vandreutstilling.

Utstillingen ARTivisme åpner neste uke på Deichman Holmlia, og vandreutstillingen er fremmet av kunstner og sosialantropolog Cecilia G. Salinas, ifølge Deichman.

I en samtale ledet av Uma Feed skal Salinas sammen med Prio-forsker Cindy Horst dele refleksjoner, erfaringer og drømmer om hvordan fremtidens kunst og akademia kan dra likeverdig nytte av hverandre.

Fra tidligere har hun laget liknende kunstprosjekter. I 2020 hadde hun sin første separate utstilling, «SÅR», som hadde traume som hovedproblemstilling.

– «SÅR» har som formål å lage et rom for refleksjon på individuelt og kollektivt plan og å bidra til den offentlige debatten om omsorgspolitikk for barn, uttalte hun til Utrop i et intervju i 2020.

I løpet av 2021 undersøkte Salinas forskningsdeltageres bruk av sosiale medier og deres opplevelser av å være kunstner i Norge. Karakterene i utstillingen viser lengsel etter å høre til et sted når rasisme, diskriminering og forskjellsbehandling er en del av deres erfaringsverden.

Salinas er utdannet sosialantropolog med en PhD fra Universitetet i Oslo. Hun har også en fireåring utdanning fra kunstskole Lomas de Zamora, Buenos Aires, Argentina og var elev ved Bruchion Art Institute. I dag er Cecilia postdoktor ved Sosialantropologisk Institutt ved Universitetet i Oslo.