Freeman i ny dokumentarserie om verdens religioner

Oscar-vinner Morgan Freeman er klar med en ny dokumentarserie hvor han har fordypet seg i kjente religiøse opplevelser og ritualer verden over.
Foto : National Geographic Channels/Matthew Paul Turner
Oscar-vinner Morgan Freeman (bildet) er klar med en ny dokumentarserie for National Geographic Channel. 
0Shares

Morgan Freemans historie om Gud tar i bruk vitenskap, antropologi og historie for å drøfte menneskehetens største spørsmål omkring eksistens og tro.

Serien hadde premiere sist søndag på National Geographic Channel. Som programleder og produsent har Freeman fordypet seg i kjente religiøse opplevelser og ritualer verden over, og dermed besøkt steder som Vestmuren i Jerusalem, Stonehenge, maya-templene og Indias Bodhi Tree

– Jeg har sunget bønnerop i en moské i Kairo, lært å meditere av en buddhistisk leder, diskutert Galileo Galilei med lederen av Det pavelige vitenskapsakademi og utforsket pyramideskrifter om etterlivet. Enkelte steder fant jeg svar, mens andre ga meg flere spørsmål, forteller Freeman ifølge pressemeldingen fra National Geographic Channel.

– For meg er Gud et mysterium
Serien består av seks episoder som er sentrert rundt et tidløst og universelt mysterium: Skapelsen, hvem Gud er, ondskap, mirakler, dommedag og oppstandelse. I hver episode forsøker serien å tydeliggjøre de bemerkelsesverdige likhetene mellom ulike trosretninger.

I serien søker Freeman meningen med livet, Gud og de store spørsmålene der imellom. Selv anser Freeman seg som en livslang student av religion – som ikke har nådd en konklusjon om sitt eget forhold til guds historie.

– Jeg kan relatere meg til de store spørsmålene de fleste av oss lurer på; hvorfor er jeg her? Hva er min hensikt? Hvordan kom vi hit? For mens vitenskapen har gitt svar på mange av spørsmålene vi lurer på, har det ikke svart på alt. Så for meg er Gud et stort mysterium, legger han til.