– Det var en stor ære

ERFAREN: Iman Meskini har ledet flere arrangementer siden hun ble kjent som skuespiller fra SKAM-serien.
Foto: Skjermdump fra Nasjonalmuseets direktesending av åpningen
Skuespiller Iman Meskini åpnet Nordens største kunstmuseum sammen med dronningen og museumsdirektøren på lørdag.
423Shares

Det var en veldig stor ære å få lov til å lede åpningen av Nasjonalmuseet! Jeg er veldig takknemlig for at Nasjonalmuseet hadde tillit til at jeg skulle få være programleder på et arrangement med noen av de høyest profilerte menneskene vi har i landet, sier Iman Meskini til Utrop.

Hun har ledet flere arrangementer de siste årene, og er vant til å snakke foran store forsamlinger. Det er likevel ikke ofte at så mye oppmerksomhet er rettet mot en åpningsseremoni.

Sammen med direktør for Nasjonalmuseet, Karin Hindsbo, holdt Meskini båndet da dronning Sonja klippet det. Dermed var Nasjonalmuseet, også kjent som Nordens største kunstmuseum, åpnet på Aker brygge i Oslo.

Har åpnet øyene for kunst

Samtidig som Meskini åpnet Nasjonalmuseet, har museet åpnet hennes øyne for kunst: 

Jeg har ikke hatt noe særlig forhold til kunstmuseer før. Jeg har ofte syntes at det har vært litt kjedelig å gå rundt på museer, men det har Nasjonalmuseet virkelig klart å endre hos meg! Jeg gleder meg allerede til å dra tilbake igjen og igjen for å se mer!

Museet huser over 6 500 verk, flere spise- og serveringssteder, en museumsbutikk, en luftig takterrasse, og Nordens største kunstbibliotek, ifølge Nasjonalmuseets hjemmeside.

Les også: – Vil ikke spille enda en undertrykket kvinne med hijab