Melafestivalen: Musikk fra Pakistan til Benin og mye mer

FAMILIEGRUPPE: Fareed Ayaz spilte sammen med broren Abu Muhammad Qawwal og andre familiemedlemmer på Melafestivalen fredag kveld.
Foto: Helin Sado
Søndag er siste dag hvor Melafestivalen setter lyd på Rådhusplassen i Oslo. I dag får man blant annet høre en av de mest kjente stemmene fra Palestina, og den rebelske superstjernen Manu Chao.
7Shares

I motsetning til mange andre musikkfestivaler som omfavner de nyeste og hippeste artistene, har Melafestivalen fokusert på å hente flere artister som har gitt håp, glede og styrke gjennom sitt mangeårige arbeid.

Det er også flere som gjerne vil tilbake hit etter å ha vært her før, som den fransk-spanske artisten Manu Chao, mest kjent for hitlåta «Me gustas tu».

Melafestivalen ble sparket i gang på torsdag med et foredrag av den verdenskjente borgerrettighetssaktivisten og sosialisten Angela Davis. Deretter var den legandariske sangerinnen fra Benin, Angelique  Kidjo, en av de som satt lyd på festivalen på fredag

På søndag avsluttes festivalen med Nasebo Lals hyllest til Noor Jehan, også kjent som “Dronningen av Melodi”, og Pakistans første kvinnelige filmregissør.

Før festivalen avsluttes, er det riktignok duket for den palestinske popsangeren Mohammad Assaf kl. 16. Hans stemme er kanskje mest kjent gjennom sangen «Dammi Falastini», som har blitt spilt over en rekke SoMe-videoer for å vise solidaritet med Palestina.

Når vi snakker om solidaritet; etter Assaf, inntar Manu Chao
scenen. Han har laget flere sanger hvor han synger fra en flyktnings ståsted: Blant annet gjennom sangen «Clandestino».