Sumaya Jirde Ali møter Spellemannsprisvinner

For Sumaya Jirde Ali ble netthetsen for mye.
Foto: Youtube, skjermdump.
Rett før hun lanserer sin nye diktsamling blir prisbelønte Sumaya Jirde Ali (bildet) litterær hovedgjest på Herbjørnsruddagen 2018. Der opptrer hun med Spellemannsprisvinner Anne Hytta.

Opptredenet med den norsk-somaliske dikteren og Spellemannsprisvinneren holdes 25. august under Herbjørnsruddagen på Notodden, melder herbjornsruddagene.no i en pressemelding.

– Jeg er stolt over å presentere et slikt program på Notodden rett før den norske bokhøsten braker løs. Sumaya Jirde Ali er en viktig forfatterstemme, og når Alis kvasse penn ledsages av buen til Anne Hytta, åpnes et poetisk og musikalsk univers som kan engasjere de fleste, sier Corinne Lyche Campos, styreleder i Herbjørnsruddagene – Bokfest på Notodden.

Annerledes kulturmøte
For fem år siden dro Anne Hytta, fra Sauland i Telemark, i gang litteraturfestivalen Herbjørnsruddagene med sin hardingfele. I vinter vant folkemusikeren og komponisten Spellemannsprisen for soloalbumet Strimur.

 
Foto : Ingvil Skeie Ljones

Siste helg i august står Hytta på scenen igjen, denne gangen for å åpne Herbjørnsrudddagene 2018 på kulturcafeen Teledølen i Notodden sentrum.

I månedsskriftet august/september utkommer Ali med sin første diktsamling på Aschehoug, Melanin hvitere enn blekemiddel. I juni debuterte hun som sakprosaforfatter med den kritikerroste boken Ikkje ver redd for sånne som meg.

– Vi håper å åpne nye dører og skape nye rom i kultur-Norge gjennom dette originale møtet mellom poeten Ali og musikeren Hytta, sier Lyche Campos.