Norske Ceval blir Victoria’s Secret-«engel»


Foto: Instagram @ceval
– De var helt nødt til å gjøre grep, for ikke å bli kansellert, sier modellagenten.

Ceval Omar er en norsk-somalisk modell, influenser og aktivist. Hun er en transkvinne som motarbeider rasisme og transfobi. Hun blir ansett som en talskvinne for melaninrike transpersoner og LHBTQI-personer.

Victoria’s Secret er et amerikansk klesselskap som produserer og markedsfører undertøy, bikinier, nattkjoler, samt skjønnhetsprodukter for kvinner.

De er nå tilbake med en langt mer mangfoldig representasjon av modeller. Blant dem er Omar som blir en av merkets «engler».

– En jobb som denne setter Ceval ytterligere på kartet som en av bransjens største stjerner akkurat nå, sier Jonas Mangerud i Heartbreak Management.

– Å gjøre Victoria’s Secret har tradisjonelt sett vært noe av det største en modell kan gjøre, sier modellagenten.

Det var KK som omtalte saken først.

Victoria’s Secret har lenge vært i motvind etter kontroversielle uttalelser og kritikk for manglende mangfold og inkludering. De har lenge vært kjent for å ha en nokså blendahvit cast, og har også hatt sviktende salg og få seertall. En gang var de verdens største direktesendte undertøysshow på tv.

– De var helt nødt til å gjøre grep, for ikke å bli kansellert, sier Mangerud til KK.

Undertøysgiganten har hatt en fire års pause, og er nå tilbake med bookingen av Ceval. Nå skal undertøysshowet vises som en film, en slags blanding mellom en dokumentar og et faktisk moteshow, som blir tilgjengelig på strømmetjenesten Amazone Prime senere denne måneden.

For meg er det helt naturlig å være jente.

Den suksessfulle modellen er basert i Paris, og har lenge vært åpen om å være transperson.

I 2021 fortalte hun ELLE om kampen for å bli akseptert som kvinne, modellkarrieren, fordommene mot trans-kvinner og forholdet til familien.

For meg er det helt naturlig å være jente. Jeg så hvordan lillesøsteren min ble behandlet annerledes enn meg, og at det var tydelig at jeg ble sett på som gutt av alle andre enn meg selv.

Da hun var fire år gammel kjente Ceval på følelsen av at forventningene til hvem hun skulle være ikke stemte overens med den hun faktisk var.

– For meg har det alltid handlet om å være meg selv, ikke et begrep. Men det jeg forsto den gangen, for ti år siden, var at jeg ikke var alene. Jeg tenkte at hvis de kan eksistere i sin sannhet, og tørre å være seg selv – så kan jeg også.