2020 blir kanskje det året vi sang «Ja, vi elsker» over hele landet samtidig. Bilde fra da Abid Raja (V) holdt tale ved Eidsvollsbygningen 17. mai 2016
Foto: Youtube
Kulturminister Abid Raja har fått ansvaret i regjeringen med å koordinere årets korona-17. mai.
47Shares

– En idé vi i Kulturdepartementet har fått innspill på, og som vi har utviklet litt videre, er for eksempel om vi får til at hele Norge kommer ut og synger «Ja, vi elsker» på samme tidspunkt, sier kulturminister Abid Raja (V) til NTB.

Han skal nå i gang med å utarbeide råd og retningslinjer for hvordan det skal gjennomføres.

– Det kan være klokken ett eller to. Folk kan stå på plenen eller på balkongen eller i huset sitt og bare åpne vinduet og synge. Det kan kanskje bli en av de tingene vi kan se tilbake på om noen år, og tenke at, jo, 2020 var det året vi sang «Ja, vi elsker» over hele landet samtidig, sier Raja.

Oslo-ordføreren: 17. mai-toget i Oslo blir avlyst

– Vi må nok innse at vi må finne andre måter å feire 17. mai på i år enn det vanlige barnetoget med 30.000 barn, sier Oslo-ordfører Marianne Borgen til VG.

Barnetoget som går opp Karl Johans gate og til Slottet er populært, og mange titalls tusen mennesker i fine klær pleier å møte opp for å se på feiringen.

– En så stor samling med mange mennesker er det nok ikke realistisk at vi får anledning til å samle. Derfor har vi begynt å tenke på alternative måter å feire 17. mai på, sier Borgen til avisa.

Hun understreker at det ikke er tatt noen beslutning ennå, men at det tenkes rundt hvordan man kan feire 17. mai på andre måter, for eksempel med markeringer i bydelene, lokalmiljøer og på skolene.

Det er en stund til nasjonaldagen ennå, og ordføreren mener det går an å håpe på at reglene for smittevern kan bli mindre.