Telefonnummeret er 815 55 015.
Foto: Pixaby
Koronatelefonen i Oslo opplevde lørdag så stor pågang at den nasjonale koronatelefonen blir åpnet i helga. Også telefonen i Oslo er åpen søndag.
29Shares

Lørdag ettermiddag kom mange ikke gjennom og ble heller ikke satt inn i ventekøen. Isteden mottok de en tekstmelding med informasjon om å sjekke om de kan finne svar på kommunens nettsider.

– Det har vært en veldig stor pågang den siste uken – en betydelig økning fra tidligere, sier kommunikasjonssjef Christian Ekker Larsen i helseetaten i Oslo kommune til NTB.

– Vi arbeider med å bedre kapasiteten. Vi er også i ferd med å få på plass et registreringsskjema på nett, hvor de som skal teste seg, fyller ut et skjema. Deretter vil de bli kontaktet av kommunen om tid og sted, sier Larsen.

– Vi minner om at nærkontakter ikke skal ringe koronatelefonen, de skal holde seg i karantene og vente på at bydelen tar kontakt, understreker Larsen, og legger til:

– Man skal heller ikke ringe koronatelefonen for å etterlyse prøvesvar.

Telefonen vil også være åpen søndag fra klokken 10 til 16, forteller kommunikasjonsdirektør Trine Melgård i Helsedirektoratet til NTB.

Telefonnummeret dit er 815 55 015.

Helsedirektoratet oppfordrer folk om å så langt det lar seg gjøre benytte seg av helsenorge.no , opplyser direktoratet til NTB.

– Det er også viktig at folk ikke ringer 113. Folk har veldig mange ekstra spørsmål nå for tiden, spesielt knyttet til karantenespørsmål og testing, opplyser Helsedirektoratet pressevakt.