Målet med ordningen er å sikre at permitterte og arbeidsledige får kompetanseheving som gjør det lettere å komme tilbake på jobb.
Foto: Marília Castelli / Unsplash
Regjeringen forlenger den midlertidige ordningen som gjør det enklere å kombinere dagpenger med opplæring eller utdanning.
31Shares

– Nå er vi i en situasjon med rekordmange arbeidsledige, og da er det smart å legge til rette for at folk kan bruke perioden uten jobb til å skaffe seg relevant kompetanse som næringslivet etterspør, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding.

Målet med ordningen er å sikre at permitterte og arbeidsledige får kompetanseheving som gjør det lettere å komme tilbake på jobb. I forslaget til neste års statsbudsjettet legges det opp til at ordningen forlenges til 1. juli 2021.

– Det er bra for både den enkelte og samfunnet at den ledige tiden brukes til utdanning og kompetansepåfyll. Derfor har det vært viktig for regjeringen å forlenge unntakene i dagpengeregelverket slik at ingen skal måtte velge mellom dagpenger eller utdanning, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Ordningen ble innført i april da koronapandemien førte til flere arbeidsledige og permitterte. Den ble først forlenget til september, og siden til ut 2020.