Kringkastingssjefen utelukker ikke nye overtramp

– Det er viktig å unnskyld når vi har gått over en grense. Men satire kan svi av og til, sier kringkastingssjefen i NRK, Thor Gjermund Eriksen.
NRK fikk massiv kritikk etter Satiriks' video hvor ordet «jødesvin» ble brukt. Men kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen vil ikke utelukke nye overtramp.

I et intervju med Aftenposten gjentar Eriksen unnskyldningen som ble gitt av underholdningsredaktør Charlo Halvorsen etter at satireprogrammet viste en animert video hvor en Scrabble-spiller la ordet «jødesvin» for å vinne over en karikert jødisk mann. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har vært på ferie, men har fulgt debatten. Nå svarer han på hvorfor det tok så lang tid før NRK beklaget innslaget og til slutt trakk det.

– Vi vil alltid ønske å forsvare ytringsrommet for satire. Det er en del av vårt oppdrag å tørre å utfordre tabuer og ta tak i ting som kan gjøre vondt. Av til går man over grensen, og det kan hende det skjer igjen. Samtidig har vi et ansvar for å reflektere og lytte til folk, og her har det kommet mange kloke meninger det var grunn til å lytte til, sier Eriksen til avisen.

Han sier at innslaget i Satiriks ble feil, og at det nevnte ordet er antisemittisk med en tung og grusom historie knyttet til seg.

– Det er viktig å unnskyld når vi har gått over en grense. Men satire kan svi av og til, sier kringkastingssjefen.

(©NTB)