Lokal giverglede ovenfor familie fra Kongo

Pappa Fredy, , mamma Nzomukunda, Peri-Ilka Tinçman med Gift (fire år) i armene, samt Patrick (16), og Espori (15) og Nina Beate Kaland i LoPes lokaler.
Foto: Privat
Familie fra Kongo som nylig kom til Bø i Telemark manglet vinterklær. Nå har lokalbefolkningen bidratt med kler for alle årstider.
Majoran Vivekananthan
Latest posts by Majoran Vivekananthan (see all)

Givergleden var stor da etter at lokalavisen omtalt familien.

Peri-Ilka Tinçman driver mikrointegreringsorganisasjonen LoPe i Skien. På onsdag kunne pappa Fredy, Gift (fire år), mamma Nzomukunda, samt Patrick (16), og Espori (15) i LoPes lokaler, der de fikk velge seg klær og leker.

– Den yngste jenta har nå et komplett klessett for et helt år. Vi hadde også leketøy som hun fikk. Blant annet en batteridrevet hest som kunne løpe. Etter at hun fant den så vi henne ikke noe mer. Hun var bare bak hesten, sier Tinçman til Telemarksavisa.

Besøket i lokalene til LoPe endte med at hvert familiemedlem dro hjem med hver sin pose med klær. Sengetøy, vinterjakker, snødress, olabukser og genser var bare noe av fangsten.

– Vi er kjempetakknemlige for alle klesdonasjonene vi får. Hovedsakelig får jeg det gjennom en venninne, men det fungerer også slik at jeg kan skrive på Facebook hva jeg trenger, så får jeg det. 90 prosent av klærne vi får inn er i en utrolig god stand. Familien fra Kongo fikk blant annet med seg klær der prislappen fremdeles hang på.