PST bekrefter norsk kobling til terrorsaken i Danmark

14 personer med tilknytning til terrorgruppen IS er etterlyst av PST.

– Jeg kan bekrefte at det er en forbindelse fra den danske aksjonen til en konkret person i Norge, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NRK.

PST ønsker ikke å kommentere ytterligere noe om hvem personen er, eller bekrefte opplysningene NRK har om vedkommende, men Hugubakken sier at de er kjent med forbindelsen til Danmark. Han sier at kontakten ikke er overraskende.

Ifølge NRK ble mannen pågrepet av PST i september og siktet for terrorforbund. Han har ikke erkjent straffskyld i saken. Hans forsvarer, Brynjar Meling, kjenner ikke til opplysningene fra NRK.

Totalt ble 20 personer pågrepet i en aksjon i Danmark onsdag. Dansk politi mener det ble planlagt en terroraksjon i landet.

Bakgrunnen for aksjonen onsdag er mistanke om at en rekke personer var i ferd med å planlegge et terrorangrep med «militant, islamistisk motiv».

Det er ikke kjent hva planene konkret skal ha gått ut på, men de åtte som er begjært varetektsfengslet, er siktet for brudd på den mest alvorlige terrorbestemmelsen i dansk straffelov, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.