Leter etter innvandrere i Innlandet til fotoprosjekt

Norsk Utvandrermuseum og Glomdalsmuseet leter nå etter andre og tredje generasjon innvandrere til en fotoutstilling. Her footgrafert (f.v:) Christine Furuberg, fagansvarlig ved Flerkulturelt senter på Glomdalsmuseet, Lucía Aragón og Inger-Maren Slagsvold fra Norsk Utvandrermuseum.
Foto: Privat
Norsk Utvandrermuseum i samarbeid med Glomdalsmuseet leter nå etter lokale andre- og tredjegenerasjons innvandrere til sitt store utstillings- og formidlingsprosjekt ”Opphavstegn”.
0Shares

– I 2019 var Lucía Aragón og jeg fra Norsk Utvandrermuseum over i Amerika og fotograferte andre til femte generasjons nordmenn. Vi tok et portrettbilde av dem og så tok vi et bilde av et objekt/en ting de hadde et spesielt forhold til som kom fra Norge. Nå ønsker vi å gjøre det samme med andre og tredje generasjons innvandrere her i Norge, sier Inger-Maren Slagsvold til Stangeavisa.

Glomdalsmuseet og Norsk Utvandrermuseum jobber sammen om utstillings- og formidlingsprosjekter ”Opphavstegn”.

– Med portrettbilder av de vi fotograferte i Amerika (se bildegalleri i bunnen av denne saken, red.anm.) og de vi nå vil fotografere i Norge, får vi til sammen en flott fotoutstilling som åpner 18. juni i år her på vårt museum, sier Slagsvold.

– Hvordan forstå innvandring med en utvandringshistorie? Vi åpner opp innvandringstema og se de i nye perspektiv, sier Inger-Maren Slagsvold.

Vil ha innvandrere

Nå leter hun etter innvandrere her i Norge som kan bli en del av fotoutstillingen. Det eneste man trenger er å vise fram en gjenstand fra sitt opprinnelsesland.

Fristen til å bli med på prosjektet er satt til 24. februar.

– Vi ønsker først og fremst personer som bor i Innlandet, og en god spredning av alder og kjønn, sier Christine Furuberg, fagansvarlig ved Flerkulturelt senter på Glomdalsmuseet til Stangeavisa.