Fredssenteret og Raja flyr fredsdue over Rådhusplassen

Slik ser det ut når en fredsdue slippes ut av Nobels Fredssenter for å markere 75 år med fred og Norges frigjøring under 2. verdenskrig.
En hvit fredsdue flyr fra Nobels Fredssenter på Rådhusplassen på frigjøringsdagen. Samtidig spiller rådhusklokkene "Give Peace a Chance".

Klokken 12 slippes en hvit due fra vinduene i Nobels Fredssenter, og samtidig spilles John Lennon-låten Give Peace a Chance fra rådhusklokkene for å markere 75-årsjubileet for Norges frigjøring.

Under dueslippet som skjer på frigjøringsdagen, vil kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja delta:

– I et år der alt er annerledes, synes jeg Nobels Fredssenter har funnet en fin måte å markere frigjøringsjubileet på. Jeg er glad for å kunne bidra til å spre budskapet om håp og fred, sier han i en pressmelding.

Ny tradisjon

Ifølge Nobels Fredssenter er dette starten på en ny tradisjon på Rådhusplassen. Hver fredag fremover vil Nobels Fredssenter slippe en fredsdue sammen med en positiv nyhet, for å bidra til å skape håp og optimisme i en konfliktfylt verden.

– Fred og håp er noe vi trenger mer enn noensinne i en urolig verden, og den hvite duen er kanskje det fremste symbolet vi har på fred og håp, sier Nobels Fredssenters direktør Kjersti Fløgstad.